تعریف پالت رنگی
مجموعهای از رنگهاست که برای انتخاب رنگها در دکوراسیون داخلی کنار یکدیگر قرار میگیرند.
تهیهی پالت رنگی جهت انتخاب رنگ پارکت لمینت
در این مقاله، سعی بر آن است که نحوهی انتخاب رنگ پارکت لمینت نسبت به نور و وسایل خانه را مورد بررسی قرار دهیم. برای این کار در ابتدا لازم است یک پالت رنگی تهیه کنید تا بدانیم تم رنگهای مورد نظرمان در فضا چیست؟
انتخاب پالت رنگی به عوامل زیر بستگی دارد:
1-نور فضا
یکی از عوامل بسیار مهم در این زمینه، نور است. نور از جهت مفاهیم کیفی، سمبلیک و کارکرد علمی مهمترین عامل کیفیت، پویایی و سرزندگی فضای معماری است. این عامل در تشکیل فضا و رنگ پارکت لمینت بسیار نقش مهمی دارد به گونهای که بدون نور هیچ فوم، رنگ یا بافتی وجود ندارد. نور دو نوع است: نور مصنوعی مانند: لامپ و نور طبیعی مانند: خورشید
اگر خانهی شما از نور طبیعی کمی برخوردار باشد، باید رنگ دیوار و رنگ پارکت لمینت را روشن در نظر بگیرید و از مبلمانی استفاده کنید که رنگ روشن داشته باشد و به صورت مختصر از 2 تا 3 ِالمان مانند: ساعت، کوسنهای مبل و… با رنگ متضاد( رنگهای گرم و تند) در حد کم در فضا و دکوراسیون استفاده شود. سعی کنید در این فضاها از رنگ روشن و خنثی این محصول استفاده کنید و مبلمان را کمی گرمتر در نظر بگیرید. اگر در فضا نور خوب و عالی دارید این شهامت را به شما میدهد که عکس آن عمل کرده و از رنگهای تیره و گرم برای پارکت لمینت استفاده کنید.
2-متراژ فضا
قطعاً اگر رنگ پارکت لمینت و سایر وسایل خانه متناسب با متراژ فضا انتخاب نشود محصول کار شما از دکور منزل ایده آل نخواهد بود.. پس باید سعی کنید که رنگهای مورد نظر را متناسب با متراژ فضای منزل انتخاب کنید.
3-سبک فضا
سبک دکوراسیون داخلی در فضا، رنگهای پارکت لمینت یا وسایل دیگر را در فضا مشخص میکند و یا شاید بهتر است این گونه بگوییم که سبکها، با رنگها نمایان و معرفی میشود. به عنوان مثال: رنگهای طیف طوسی مختص سبک مدرن است و هیچگاه نمیتوان آن را در سبک کلاسیک استفاده کرد.
انواع سبکهای دکوراسیون داخلی
لازم است قبل از بررسی موضوع اصلی مقاله کمی راجع به انواع سبک معماری داخلی صحبت کنیم تا دید شما مخاطب عزیز نسبت به موضوع روشنتر شود. در زیر به برخی از این سبکها اشارهی کوتاهی شده است:
بررسی سبکهای ایرانی، معاصر، مینیمالیست و صنعتی
- سبک دکوراسیون داخلی ایرانی: این سبک دارای ارزش خاصی در فرهنگ ما است. با استفاده از پارکت لمینت در سبک ایرانی هارمونی، هماهنگی و زیبایی خاصی به فضا میبخشیم. مشخصات و ویژگیهای این سبک عبارت است از: مردمواری، دارای کاربرد و پرهیز از بیهودگی، استفاده از مُدول(محاسبات دقیق)، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، استفاده از گچبری، آینهکاری، ستونهای بلند و تزئینات گوناگون که هر یک در کمال سادگی جلوهگر شکوه سبک ایرانی است.
- سبک دکوراسیون داخلی معاصر: در این سبک به دلیل عدم استفاده از سنگ و سرامیک، پارکت لمینت و پارکت میتواند نقش به سزایی داشته باشد. این سبک با سبک مدرن به دلیل این که طراحی در زمان حال را توصیف میکند و استفاده از خطوط منحنی، کاملاً متفاوت است.
- سبک مینیمالیست : معنا و مفهوم مینیمالیست، نرمال و متعادل است که در استرالیا بسیار محبوب است. این سبک مفاهیمی از معماری مدرن را در برمیگیرد. در سبک مینیمالیست، همه چیز ساده، خنثی و بدون زرق و برق دیده میشود. در این سبک میتوان از پارکت لمینت روشن با گره کم استفاده کرد.
- سبک دکوراسیون داخلی صنعتی: سبک صنعتی از انبار یا شیروانی نشأت گرفته است. استفاده از پارکت لمینت در این سبک به دلیل کاربرد عناصر سرد و بیروح میتواند کار شما را متفاوت کند. در بسیاری از مصالح به کار گرفته شده حس خامی وجود دارد که نمایان بودن آجر، فلز و تأسیسات مکانیکی در فضای خانه را شامل میشود. میتوان این سبک را معماری عریان نامید که با چوب، طرح و رنگهای خنثی و فلزات ادغام شده است. پیشنهاد میشود که از این سبک برای مناطق مسکونی که دائماً در آن حضور دارید استفاده نشود بلکه در ویلاها استفاده شود.
بررسی سبکهای اسکاندیناوی، روستیک و کلاسیک
- سبک اسکاندیناوی: خاستگاه این سبک از کشورهای شمال اروپا نشأت میگیرد و تداعی کنندهی کوهستان، برف و هوای سرد است. شما در این سبک حس آرامش و ملایمت را در منزل خواهید داشت. این سبک به صورت کلی از سبکهای مدرن و معاصر پیروی میکند و از سبکهای سنتی (کلاسیک) فاصلهی زیادی دارد. در سبک اسکاندیناوی به زیبایی خانه توجه میشود و روی کاربردی بودن و عملگرایی متمرکز میشود. به زبان ساده فرم تابع عملکرد است. سادگی و منظم بودن از اساس این سبک است و همین امر باعث شده که این سبک محبوبیت خاصی پیدا کند. هنگامی که از این سبک صحبت میشود قطعاً باید رنگ روشن برای پارکت لمینت یا پارکت استفاده شود.
- سبک روستیک(روستایی): معماری روستیک از طبیعت الهام گرفته شده است. اغلب از عناصر خام و نیمه تمام از جمله: چوب و سنگ ساخته شده است. در این سبک بیشتر رنگ گرم به کار میرود. استفاده از پارکت لمینت با گرههای بزرگ و رنگهای تند میتواند حس روستایی بودن و طبیعی بودن را بیشتر به فضا القا کند.
- سبک کلاسیک: در این سبک میتوان تمام عناصر و اِلمانها را با جزئیات بیشتر و پر زرق و برق دید. تزئینات با رنگهای تیره و انواع مختلفی از بافتها و خطوط منحنی همراه است. این سبک که ریشه در حساسیتهای اروپایی دارد و اغلب از پالت رنگی، غنی شده است. در این سبک از پارکت لمینت تیره، پارچههای پر زرق و برق مانند: ابریشم مخمل و حتی زربافت دیده میشود.
بررسی سبکهای شابی شیک و مدرن
- سبک شابی شیک: یک سبک لطیف با احساس زنانگی است که چینش و قرار گرفتن رنگها و وسایل خانه به یک شکل آنتیک به پایان میرسد. در سبک شابی شیک برای پردهها، مبلمان و رنگ پارکت لمینت از رنگ روشن استفاده میشود. پالت رنگی شابی شیک شامل سفید، کرم و پاستیلی است.
- سبک مدرن: در سبک مدرن همه چیز ساده و به دور از بافتهای شلوغ، زرق و برق، رنگهای تند و خطوط منحنی تعریف میشود. شما در این سبک از یک پالت رنگی ساده بهره میبرید. لزوماً در این فضا از پارکت لمینت کمگره استفاده کنید.
انواع رنگهای پارکت لمینت
برخی از رنگهای این محصول شامل: گردویی، بلوطی، ماهاگونی، عسلی، طرح بتن، طرح پتینه، بیاضمش و… است.
راهنمای انتخاب رنگ پارکت لمینت نسبت به نور و وسایل خانه
پس از شناخت و آشنایی با عوامل انتخاب پالت رنگی، در ادامهی مقاله با ذکر مثال چگونگی انتخاب رنگ این محصول نسبت به نور و وسایل خانه بررسی میشود.
راهنمای انتخاب رنگ پارکت لمینت برای منازل دارای متراژ کوچک و نورهای مختلف
در واحدهای مسکونی با متراژ بین 40 تا 100 متر از کدام رنگ این محصول و مبلمان استفاده کنیم؟
در منازل مسکونی با متراژ بین 40 تا 100 متر بهتر است از رنگهای روشن مانند: وایت واش، طوسی روشن و کم گره استفاده کرد و در فضاهایی با این متراژ بهتر است، کنتراست و تضاد در عوامل بصری نداشته باشیم و از یک پالت رنگی هماهنگ استفاده شود. می توان از سبکهایی چون: مینیمال، اسکاندیناوی، مدرن و معاصر پیروی کرد. در این فضا انتخاب درست رنگ پارکت لمینت و مبلمان نقش به سزایی دارد. از پارکت لمینت با رنگهای روشن و خنثی، کم گره و بدون شیار استفاده شود، مبلمان خود را سرویس کامل انتخاب نکنید، از اسباب و اثاثیهی کم استفاده کنید و پردهی سالن را ساده و مدرن انتخاب کنید تا با تیپ کار شما هماهنگ شود. اگر در فضایی با این متراژ، از نور کافی برخوردار نیستید، از نور مصنوعی کمک بگیرید و اگر از نور خوب و کافی برخوردار هستید، میتوانید رنگ پارکت لمینت خود را گرمتر(در اینجا منظور از گرمتر رنگهایی چون: گریژ، طیف بژ است) در نظر بگیرید.
نحوهی انتخاب رنگ پارکت لمینت برای کاربرد در منازل با متراژ بزرگ و نورهایمتفاوت
در واحدهای مسکونی با متراژ بین 100 تا 200 متر از کدام رنگ پارکت لمینت و مبلمان استفاده کنیم؟
در این فضا شما حق انتخاب بیشتری دارید و میتوانید از پالت رنگی مختلف استفاده کنید. پیشنهاد ما برای شما پیروی از سبک کلاسیک، ایرانی، سبک روستیک، شابی شیک، مدرن و معاصر است. اگر بخواهیم از سبک ایرانی، روستیک و یا کلاسیک استفاده کنیم باید سراغ رنگهای گرم و تیره برویم. البته در این میان باید نور را نیز در نظر گرفت. اگر واحد شما از نور کمی برخوردار هستید، برای سبکهای گفته شده سراغ رنگهای گرم بروید. اگر واحد شما دارای نور خوبی است، از رنگهای تیره استفاده کنید. در مورد رنگ پارکت لمینت نیز میتوانید از رنگهای ونگه، عسلی، گردویی، ماهاگونی، بلوطی و فندقی استفاده کنید. وقتی رنگ تیرهی این محصول را در نظر میگیرید، باید از مبلمان و اکسسوریهای رنگ روشنتر استفاده کنید تا تعادل در فضا ایجاد شود.
سعی کنید پارچهی مبلمان نسبت به رنگ چوب مبل روشنتر باشد. اگر پنجرهی بزرگی در فضا دارید، از رنگ خنثی یا هم رنگ مبلمان استفاده کنید. پارکت لمینت تیره فضای شما را خاص میکند اما به شرطی که متناسب با نور فضا و وسایل منزل انتخاب شود. میتوانید از پارکت لمینت شیاردار و یا برجسته نیز استفاده کنید. در مورد متراژهای بزرگ تر از این نیز تمام مطالب گفته شده صدق میکند.
شاید شما با سبکهای ایرانی، روستیک یا کلاسیک رابطهی خوبی نداشته باشید و از این نوع سبکها خوشتان نیاید و علاقهمند باشید از سبک مدرن، شابی شیک، مینیمال، اسکاندیناوی، معاصر یا حتی صنعتی استفاده کنید. در این سبکها باید از پالت رنگ روشن استفاده کنید.
رنگ پارکت لمینت و وسایل دیگر در سبک مدرن
وقتی صحبت از سبک مدرن میشود، باید این چند فاکتور را رعایت کنید: بدون تزئینات، ساده با خطوط شکسته و کاملاً خنثی. پس برای استفاده از این سبک، پالت رنگی مورد نظر ما رنگهای سفید و طوسی است. پارکت لمینت طوسی با مبلمان سفید یک ترکیب ایدهآل است. با توجه به متراژی که داریم بهتر است از سرویس کامل مبلمان استفاده شود. پس برای انتخاب مبلمان باید این را در نظر بگیرید که مبلمان مدرن و ساده باشد. در سبک مدرن، چیدمان کاملاً تابع عملکرد است و از هر وسیلهی اضافهای باید اجتناب شود.
رنگ پارکت لمینت و وسایل دیگر در سبک مینیمالیست
در سبک مینیمالیست که یک سبک ساده و به دور از زرق و برق است باید حتماً از پارکت یا پارکت لمینت برای کف استفاده کرد. همچنین باید از مبلمان ساده و به دور از تزئینات استفاده کرد. همانطور که در قسمت سبک مینیمالیست توضیح دادیم بهتر است همه چیز متعادل باشد. برای مبلمان منزل از رنگهای روشن و خنثی استفاده کنید و از طیف رنگهای کرم، بژ یا طوسی سفید کمک بگیرید. رنگ پارکت لمینت را گریژ، سفید و طوسی استفاده کنید. یک عامل اصلی که همیشه باید در نظر داشته باشید، تعادل در فضا است و این یعنی زیاد از رنگهای سرد استفاده نشود که فضایی بیروح داشته باشید. ما در سبک مینیمالیست به دنبال خلق آرامش و سکون در فضای داخلی خانه هستیم.
رنگ پارکت لمینت و سایر وسایل در سبک اسکاندیناوی
تمام عناصر در سبک اسکاندیناوی در روشنایی و آرامش خلاصه میشود. پس برای انتقال روشنایی و آرامش به فضا از مصالحی چون: چوب در کف(پارکت لمینت و پارکت) استفاده شود. دقت داشته باشیم برای انتخاب این محصول در این سبک، از طرحهای ساده و رنگهای خنثی و روشن استفاده کنیم. همچنین در این سبک از مبلمانی که دارای فرمی نرم و ساده و رنگ روشن است استفاده کنیم.
چند فاکتور مهم و اصلی که باید در سبکهای مدرن، مینیمالیست، اسکاندیناوی، معاصر رعایت کرد: سادگی، پرهیز از تزئینات اضافه، وجود وسایل کم در خانه، استفاده از رنگ پارکت لمینت خنثی و روشن مثل طیف رنگ بژ، بیاضمش، سفید(وایت واش)، طوسی روشن، طیف رنگ گرم و استفاده از مبلمان هم رنگ یا رنگ گرمتر نسبت به کف.
رنگ پارکت لمینت در سبک شابی شیک
در دکوراسیون سبک شابی شیک، غالباً از مبلمان قدیمی استفاده میشود تا جلوهای آنتیک به فضا بدهد. استفاده از پارکت لمینت با طرحهای پتینه و کهنه، حس قدیمی بودن و آنتیک بودن را در فضا بیشتر میکند. استفاده از پارچههای نخی و کتان در این سبک، بسیار مناسب است که محیطی زیبا و رویایی در خانه ایجاد میکند. شما در سبکی شابی شیک، بهتر است که از نقشهایی چون :گل رز یا (پارچههای گلدار) در فضای خود استفاده کنید. رنگ هایی که در این سبک به کار میرود عبارتاند از: بژ، کرم، سفید روشن، خاکستری مات، صورتی کمرنگ، آبی کمرنگ و ارغوانی. نکته اینجاست که برای این سبک، رنگهای سفید یا کرم را رنگ غالب در نظر بگیرید و برای ایجاد تضاد، از رنگ خاکستری این محصول یا طرح پتینهی آن استفاده کنید. رنگهای چون: صورتی کمرنگ، آبی کمرنگ و ارغوانی به مقدار کم در فضا استفاده کنید تا حس آنتیک و کهنه بودن در فضا بیشتر القا شود.