دسته‌بندی نشده

هماهنگ کردن رنگ مبل با پارکت ( با عکس )

ست کردن رنگ مبل با پارکت

پارکت چیست؟

   پارکت کفپوشی است از جنس چوب و دارای صفحات نازک که جهت کاور کردن سطح زمین در ساختمان‌های مسکونی و مکان‌های تجاری و… استفاده می‌شود.

انواع پارکت چوبی

   پارکت چوبی انواع مختلفی دارد که در زیر به آن‎ها اشاره‌ی کوتاهی شده است:

1- کلاسیک

2- مهندسی شده

3- چوبی سالید

  •  کلاسیک: پارکت‌های کلاسیک از درختانی چون: بلوط، گردو، راش و بامبو ساخته می‌شود. ابعاد این محصول عموماً  40*40،  40*60، 80 *80 و 100 *100 است. این محصول به صورت جناقی، مربع یا مستطیل در کنار یکدیگر قرار گرفته و چسبانده می‌شود.
  • مهندسی شده: این نوع از پارکت‌ها از چند لایه‌ی چوبی به هم فشرده شده تولید می‌شوند. آن ها دو، سه و چهار لایه‌ای هستند. در ساخت لایه‌های اول و آخر آن از یک نوع چوب و در لایه‌های وسطی آن از چوب به اصطلاح soft wood استفاده می‌شود. خاصیت چند لایه بودن آن ها سبب می‌شود که در برابر ضربه و رطوبت، مقاومت و دوام بیشتری داشته باشند.
  • چوبی سالید: این محصول علی رغم پارکت مهندسی شده که متشکل از چند لایه‌ی مختلف و متعدد بود، تنها از یک لایه ساخته شده است. در واقع می‌توان گفت مزیت اصلی آن، شیوه‌ی نصب آن است که به روش فاق و زبانه نصب و اجرا می‌شوند.
پارکت مناسب مبل

دلیل استفاده از پارکت و علت محبوبیت آن

   در ابتدا پارکت به عنوان عایق حرارتی در برابر سرما به کار می‌رفت. بعدها به علت داشتن طرح‌ها و سبک‌های جذاب، متعدد و متنوع بسیار مورد استفاده قرار گرفت. لازم به ذکر است که نسبت به سنگ از محبوبیت بیشتری برخوردار شد.

ویژگی‌ها و خصوصیات پارکت

  • رنگ‌های متنوع، جذاب و زیبا
  • قابل تعویض
  • دوستدار و سازگار نسبت به محیط زیست

نکات مهم جهت مراقبت از این محصول و نظافت آن

  • پوشاندن محل‌های در معرض نور با استفاده از فرش و موکت
  • پارکت در مقابل آب حساس است. پس برای تمیز کردن آن باید از یک دستمال مرطوب استفاده کرد و آن را با شوینده‌های مخصوص تمیز کرد. البته در استفاده از آنها نیز نباید افراط شود.
  • پولیش کردن این محصول هر چند سال یک بار سبب براق شدن و تمیز شدن آن می‌شود.
  • اشیاء نوک تیز سبب کنده شدن چوب شده و به پارکت آسیب می‌زند.
رنگ مبل

برخی از نکات اصولی و مهم هنگام خرید پارکت

   هنگام خرید پارکت، رعایت برخی نکات بسیار کمک می‌کند تا انتخاب با کیفیت‌تر و دقیق‌تری داشته باشیم که این موارد عبارت است از:

  • رنگ: در انتخاب رنگ باید بسیار دقت کرد و رنگی متناسب با مبلمان و دیگر لوازم منزل انتخاب کرد. در این مقاله قصد داریم در مورد ست کردن مبلمان و پارکت صحبت کنیم که رنگ نیز در این هماهنگی، نقش بسیار مهمی و اساسی را ایفا می‌کند. در ادامه‌ی مقاله بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
  • دوام و ماندگاری: مورد دیگری که در زمان خرید این محصول باید به آن بسیار توجه کرد میزان دوام و ماندگاری محصول است. گاهی اوقات پیش می‌آید که زیبایی و جذابیت یک محصول باعث شود به دوام آن توجه نکنیم که در این صورت مجبور به تعویض زود هنگام آن خواهیم شد.
  • ضخامت: ضخامت پارکت بستگی به محیط مورد نظر و میزان رفت و آمد دارد. به عنوان مثال اگر قصد داریم این محصول را برای محیط کاری و مکان تجاری که تردد در آن بسیار است خریداری کنیم باید به ضخامت آن دقت و توجه‌ی ویژه داشته باشیم.
  • ضمانت: نکته‌ی مهم دیگر ضمانت یا گارانتی پارکت است که بین 5 تا 30 سال متفاوت است.

   بررسی و شناخت عیوب و محاسن هر محصول به ما این امکان را می‌دهد که با دید وسیع تر و آگاهی بیشتری محصول مورد نظر را خریداری کنیم. در زیر به برخی از محاسن و معایب پارکت اشاره شده است که عبارت است از:

محاسن و مزایای پارکت

  • عایق صدا و حرارت
  • تعویض قسمت آسیب دیده
  • نصب آسان
  • سبکی این محصول و حمل و نقل آسان
  • خرید این محصول در اشکال، ابعاد، طرح‌ها و رنگ‌های مختلف و زیبا

 معایب این محصول

  • حساسیت به شستشو و خط و خش
  • مقاومت پایین در برابر سیستم سرمایشی و گرمایشی از کف
  • موریانه زدن این محصول، البته برای خلاص شدن از شر این حشره باید اقداماتی را انجام داد.
  • تغییر رنگ پارکت در اثر نور خورشید؛ در راستای این مشکل نیز می‌توان اقداماتی مانند: کشیدن پرده‌ی خانه، چیدن وسایل و مبلمان به گونه ‌ای که نور به این محصول نتابد و… را انجام داد.

انتخاب رنگ پارکت

   معمولاً افراد در انتخاب پارکت به دلیل رنگ‌ها و طرح‌های متنوع و مختلف دچار مشکل و سرگردانی می‌شوند. در انتخاب رنگ این محصول باید به نکات و مواردی دقت کرد تا علاوه بر زیبا ساختن محیط و فضا، انتخاب نیز راحت‌تر شود. این موارد شامل: رنگ دیوار‌ها، درب‌ها، پنجره‌های ساختمان، رنگ مبلمان و رنگ و طرح پرده‌ها است که توجه به این نکات بسیار ضروری است.

ست کردن مبل با پارکت

انواع رنگ‌های مختلف این محصول

   برخی از رنگ‌های مختلف پارکت عبارت‌اند از: نخودی، عسلی، طوسی، خاکستری، گریژ( ترکیب ساده بژ و خاکستری)، فندقی، سفید یا وایت واش (white wash)و قهوه‌ای سوخته.

  • رنگ نخودی: یک رنگ روشن قلمداد می‌شود که می‌توان آن را با رنگ‌های طیف بژ و کرم ست کرد.
  • پارکت رنگ عسلی: رنگ عسلی، رنگی گرم است که وقتی در فضایی با دیوار‌های روشن و بزرگ قرار می‌گیرد حس گرمای عالی به فضا می‌بخشد. این رنگ کلاسیک رنگی بدون ریسک است که هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد.
  • رنگ سفید یا وایت واش(white wash): منظور از رنگ سفید به معنای سفید بودن پارکت نیست بلکه رنگ وایت واش است. این رنگ به طور معمول نشانه‌هایی از سایش را نمایان می‌سازد به گونه‌ای که انگار چوبی تیره‌تر در زیر سفیدی ظاهری پنهان شده است.
  • رنگ خاکستری: در یک دهه‌ی اخیر خاکستری یک رنگ محبوب در بین رنگ‌ها شده است. از آن علاوه بر مکان‌های اداری و تجاری، در منازل مسکونی نیز از آن استفاده می‌شود. رنگ خاکستری یک رنگ خنثی است که همواره انتخاب خوبی محسوب می‌شود.
  • پارکت رنگ گریژ: این رنگ ترکیب رنگ خاکستری و بژ است. می‌توان گفت رنگ خاصی است که در هر فضایی به کار می‌رود و در هر قسمتی از خانه به خوبی عمل می‌کند.
  • رنگ فندقی: این رنگ برای سالن پذیرایی گزینه‌ی بسیار مناسبی است زیرا محیطی گرم و صمیمی را به وجود می‌آورد.

ست کردن در فضای منزل به چه معناست؟

  برخی از افراد فکر می‌کنند که منظور از ست کردن در فضای منزل به معنای یک رنگ کردن تمام وسایل است. این کاملا اشتباه است زیرا محیط را کسل و بی روح می‌کند. پس در این مورد بهتر است از رنگ‌های متضاد و مکمل استفاده کنیم.

رنگ پارکت مناسب خانه

 راهکار‌ها و روش‌های کلی جهت ست کردن مبلمان و پارکت

   همانطور که قبلاً نیز گفته شد انتخاب این محصول به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید متناسب با آن‌ها باشد. از جمله: لوازم دکوری، رنگ مبلمان و… . در غیر این صورت حتی اگر پارکت گران قیمت را نیز انتخاب کرده باشیم بدون تناسب با دکوراسیون منزل جلوه‌ای نخواهد داشت و فضای کلی منزل را عادی یا حتی زشت نشان می‌دهد. بنابراین نکات کلی را برای هماهنگ کردن مبلمان با این محصول باید در نظر گرفت که در این‌جا به برخی ار آن‌ها پرداخته شده است. به عنوان مثال:

  • کاربرد رنگ‌های متضاد

   در واقع به کار بردن قانون تضاد رنگی یکی از استاندارد‌های طراحی به شمار می‌رود. اگر در ست کردن مبلمان با پارکت از یک رنگ استفاده کنیم جلوه‌ای نخواهد داشت. نکته‌ی مهم دیگر این است که برای این که مبلمان و پارکت به صورت جدا دیده شود، نباید رنگ پایه‌ی مبلمان و این محصول یکسان باشد. به همین منظور اگر جزو آن دسته از افراد هستید که از رنگ خاصی خوشتان می‌آید می‌توانید از طیف‌های روشن یا تیره‌ی آن استفاده کنید تا رنگ‌های متضاد به زیبایی کنار یکدیگر قرار گیرند.

  • مانور بر روی نوع بافت

   بافت، طرحی است که جنس مبلمان، کوسن‌های مبل و… را شامل می‌شود. بازی و مانور روی نوع بافت پارچه‌ی مبلمان و هم چنین بافت پارکت یکی از جذاب‌ترین راهکار‌ها برای هماهنگ کردن مبلمان با پارکت است. به عنوان مثال می‌توان بافت صیقلی این محصول را با مبلمان با بافت درشت‌تر هماهنگ کرد. در صورت دیگر می‌توان پارکت برجسته را با مبلمان براق و چرمی ست کرد. اگر این محصول تیره یا دارای طرح‌های شلوغ است بهتر است از مبلمان با رنگ هماهنگ اما تک رنگ استفاده شود. در صورتی که رنگ پارکت ساده است می‌توان از کوسن‌های طرح‌دار و رنگی یا شال مبل استفاده کرد.

  • استفاده از یک تم رنگی

   کاربرد تم رنگی در طراحی به معنی پیروی از تنالیته رنگ در دکوراسیون است. در واقع می‌توان گفت ترکیب رنگی عناصر طراحی در عین تضاد از تنالیته معینی برخوردار است. به عنوان مثال: مبلمان کرم روشن بر روی پارکت فندقی تیره، علاوه بر تضاد موجود دارای تنالیته‌ی مناسبی نیز است. اگر در طراحی مبلمان از رنگ مشکی استفاده شده، انتخاب پارکت روشن گزینه‌ی مناسبی است. این تم رنگی سیاه و سفید را می‌توان در لوازم دکوری و دیگر اِلمان‌ها به کار گرفت تا به فضا و محیط جذابیت خاصی بخشد.

مبل و پارکت

نحوه‌ی هماهنگ کردن مبلمان و پارکت

  • رنگ تیره(قهوه‌ای) دارای محبوبیت خاصی است و به فضای شما زیبایی و جذابیت بسیاری را می‌بخشد. هنگام استفاده از این رنگ پارکت باید رنگ مبلمان را به گونه‌ای انتخاب کرد که تیره نباشد زیرا فضا را سنگین، گرفته و تاریک می‌کند.
  • رنگ قهوه‌ای، رنگ کلاسیک است که با رنگ کرم خیلی خوب هماهنگ می‌شود. پارکت‌ها و دیوارهای چوبی با مبلمان کرم روشن به خوبی ست می‌شوند.
  • رنگ قهوه‌ای تیره با رنگ‌هایی چون: صدفی، بژ، طلایی ترکیب رنگی فوق العاده‌ای است. پس می‌توان با ترکیب رنگ قهوه‌ای با این رنگ‌ها، محیط منزل را جذاب‌تر کرد.
  • اگر از پارکت تیره برای کف منزل استفاده کرده‌اید می‌توانید از مبلمان روشن در این فضا استفاده کنید.  اگر از رنگ سفید این محصول استفاده کرده‌اید می‌توانید از مبلمان سفید مشکی برای هماهنگ کردن مبلمان با پارکت و تناسب رنگی استفاده کنید.
  • برای ست کردن مبلمان و پارکت رنگ‌های فندقی و عسلی باید عواملی چون: نور، فضا، متراژ و سبک کار را در نظر گرفت. سبک مینیمال و نئوکلاسیک با این رنگ‌ها بسیار خوب هماهنگ می‌شود. البته باید رنگ دیوارها روشن باشد تا با فضای شما یک کنتراست عالی ایجاد کند. رنگ‌های فندقی و عسلی حس گرمای عالی و سرزنده بودن را به فضای شما می‌دهد. این رنگ خاص دست مخاطب را برای ست کردن مبلمان بسیار باز می‌گذارد. پیشنهاد ما برای ست کردن مبلمان با پارکت فندقی و عسلی استفاده از رنگ‌هایی چون: سفید، بژ، نوک مدادی، سبز روشن(مغز پسته‌ای) است.
  • رنگ‌های گریژ و خاکستری را می‌توان در دسته‌ی رنگ‌های خنثی قرار داد. پارکت‌های با این رنگ را می‌توان با هر رنگی ست کرد و می‌توان از این رنگ‌ها در فضای با متراژ کوچک استفاده کرد. برای ست کردن رنگ مبلمان با رنگ خاکستری وگریژ این محصول می‌توان از رنگ‌هایی نیز مانند: قهوه‌ای سوخته استفاده کرد تا تعادل در فضا ایجاد شود. البته این کار را باید در فضای با متراژ بزرگ انجام داد.

تاًثیر نور در انتخاب رنگ پارکت و مبلمان

   قطعاً همه‌ی ما می‌دانیم که نور در فضا تاثیر به سزایی دارد. انتخاب رنگ مناسب با توجه به نور و شدت آن می‌تواند محیطی فرح بخش و متعادل ایجاد کند. در فضاهایی که از نور خوبی برخوردار است می‌توان از رنگ‌های تیره مانند: قهوه‌ای سوخته، ونگه، خاکستری تیره، فندقی و عسلی استفاده کرد. البته همانطور که قبلاً نیز گفته شد باید متراژ را نیز در نظر گرفت. در فضاهایی که از نور کمی برخوردار است بهتر است از رنگ‌های خنثی و روشن استفاده شود. از جمله: طوسی روشن، گریژ، بژ و وایت واش تا فضا بزرگ‌تر و بازتر نشان داده شود.

انتخاب دقیق رنگ پارکت

   در نهایت باید به شما مخاطب عزیز توصیه کنیم که برای ست کردن مبلمان و پارکت منزلتان قبل از خرید، از پالت رنگی استفاده کنید. یعنی رنگ‌هایی را که می‌خواهید در فضا استفاده کنید، کنار یکدیگر قرار داده و بررسی و ارزیابی دقیق از آن داشته باشید تا به نتیجه‌ی مطلوبی برسید. امیدواریم تیم مجرب ما با تجربه و مهارت خود توانسته باشد به شما مشاوره‌ی عالی دهد تا با انتخاب مناسب هر رنگ و روش‌ها و نحوه‌ی ست کردن آن با رنگ مبلمان در کنار اِلمان‌های دیگر فضایی دلنشین را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *