دسته‌بندی نشده

مزایا و معایب کفپوش بتنی چیست ؟

کفپوش بتنی

سالهاست که از دال های بتنی ساده به عنوان مواد کفپوش برای زیرزمین ها، گاراژها، حیات خلوت ها و مناطق تاسیساتی استفاده می شود، اما امروزه، بتن نیز یک ماده با دوام برای فضای داخلی خانه است. در چنین فضاهایی، می توان بتن را صیقل داد، حکاکی یا رنگ آمیزی کرد تا با فضا تطابق داشته باشد. اگر می خواهید که بتن را به عنوان یک سطح کاربردی و مناسب در نظر بگیرید، شاید از ویژگی های مطلوب بتن، به عنوان یک ماده کفپوش تزئینی شگفت زده شوید. اگرچه بتن برای هر خانه ای مناسب نیست اما می‌تواند زیباترین و رنگارنگ‌ترین کفپوش‌هایی را بسازد، که تا به حال دیده‌اید.

کفپوش بتنی براق

روش های تکمیل برای کفپوش بتنی

کفپوش بتنی بسیار محکم و بادوام است و در صورت نصب و نگهداری صحیح، می تواند سالها دوام بیاورد. روش های طراحی بتن، به طور قابل ملاحظه ای متنوع هستند. بتن در زیر پا بسیار سخت و سرد است و تنها در مواردی که دال بتنی وجود داشته باشد، مانند خانه‌هایی که دارای پایه‌های دال هستند، یا در زیرزمین‌های خانه‌هایی که روی پایه‌های زیرزمین ساخته شده‌اند، یک انتخاب کاربردی است. از آنجایی که این سطوح مستقیماً با خاک در تماس هستند، می توانند در معرض رطوبت حاصل از خاک به دال بتنی باشند.

مزایای بتن

  • نسبتا ارزان است
  • بادوام است
  • نگهداری آن آسان است
  • طراحی متنوعی دارد

معایب بتن

  • سخت و سرد است
  • لغزنده نیست
  • مستعد رطوبت است
  • چندان با محیط زیست سازگار نیست

هزینه کفپوش بتنی

هزینه نصب برای یک کفپوش بتنی می تواند بسیار متفاوت باشد، زیرا هزینه ها در پایان نصب می توانند متغیر باشند. هزینه ها می توانند از 2 دلار به ازای هر متر مربع برای یک کفپوش عادی تا 30 دلار یا بیشتر برای کفپوش درجه یک باشد.

  • طراحی پایه: 2 تا 6 دلار در هر متر مربع. یک طرح پایه بتنی کف، شامل ریختن دال یا روکش، سپس پرداخت اولیه و آب بندی تک رنگی (لکه گیری یا رنگ کردن سطح) است.
  • طراحی رده متوسط: 7 تا 14 دلار در هر متر مربع. این محدوده قیمت شامل ریختن دال یا روکش، سپس پرداخت و رنگ آمیزی با چندین رنگ است.
  • طراحی پیشرفته: 15 تا 30 دلار در هر متر مربع. پیچیده‌ترین (و گران‌ترین) کفپوش‌های بتنی می‌توانند شامل ایجاد الگوهای هندسی در دال یا روکش، و همچنین رنگ‌های متعدد و انواع تکنیک‌های بافت یا آب بندی باشند. اینها کفپوش های کاملاً هنری هستند.

یک کفپوش بتنی که به درستی آب بندی و نگهداری شود، می تواند برای مدت نامحدودی دوام بیاورد. حتی در کاربردهای تجاری، بتن می تواند در شرایط پرتردد برای چندین دهه دوام داشته باشد. استفاده از کفپوش بتنی در درازمدت، می‌تواند باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه و تلاش شما برای تعویض هر چند سال یکبار کفپوش شود.

تعمیر و نگهداری

ساخت کفپوش بتنی با یک پد بتنی آغاز می شود که طبیعتاً بسیار قوی و بادوام است، به همین دلیل است که برای مناطق تجاری مانند گاراژها و انبارها بسیار پر طرفدار است. اگر بتن به عنوان مصالح کفپوش مسکونی استفاده شود، باز هم ویژگی های مشابهی خواهد داشت. به سختی دچار آسیب می شود و کفش های پاشنه بلند، پایه های مبلمان و پنجه های حیوانات خانگی سطح را خراش نمی دهند. بعلاوه، لازم نیست نگران آسیب اشیایی که روی سطح می افتند، باشید. شاید بتوانید یک سطح بتنی را خراش دهید، اما برای انجام این کار باید بسیار تلاش کنید.

دیزاین کردن کفپوش بتنی

حفظ یک کفپوش بتنی در بهترین حالت، نسبتاً آسان است. به منظور نگهداری از لایه محافظ، بسته به میزان تردد، باید هر سه تا نه ماه یکبار، آب بندی یا واکس زده شود. در غیر این صورت، برای تمیز کردن دوره ای کفپوش، می توانید از یک ماده تمیز کننده خنثی، استفاده کنید. برای لکه های که پاک کردن آنها دشوار است، می توانید از پد آبی استفاده کنید.

کفپوش‌های بتنی می‌توانند در طول زمان مستعد گود شدن و ترک‌خوردگی باشند، و این مشکل اغلب زمانی رخ می دهد که یک دال سازه‌ای در زیر کفپوش مسکونی تکمیل شده قرار گرفته باشد. مانند هنگامی که که یک زیرزمین به فضای زندگی تبدیل شده باشد. اگر کفپوش به شدت ترک خورد، می توان کفپوش را وصله کرد، کوبید و دوباره صاف کرد تا درخشندگی خود را به دست بیاورد.

طرح

از نظر زیبایی، کف‌پوش های بتنی بیشتر برای خانه‌هایی با سبک مدرن یا صنعتی و کمتر برای سبک‌های کلاسیک خانه‌های قدیمی، مناسب هستند. برای مثال، یک کفپوش بتنی درخشان و آغشته به اسید، احتمالاً در یک خانه کلاسیک نامناسب به نظر برسد، اما در یک خانه به سبک معاصر بسیار مناسب است.

از زمانی که کفپوش بتنی فقط به معنای یک دال ریخته شده و صیقلی بود، سالها گذشته است. اگرچه گاهی اوقات تخته ساده صیقلی دقیقاً همان سطح مورد نیاز است، اما صاحب خانه ها نیز گزینه های مختلفی از سبک های بافت و رنگ آمیزی را در پیش رو دارند:

  • روکش: به یک لایه نازک از بتن جدید بر روی دال موجود برای نوسازی آن اشاره دارد. سپس این روکش به عنوان یک سطح جدید، جلا داده و رنگ آمیزی می شود.
  • پولیش: یک دال یا روکش پایه ریخته شده را می توان با سمباده به تدریج صاف کرد تا سطحی یکنواخت مانند شیشه ایجاد شود. نتیجه ی استفاده از سیلر، داشتن یک کفپوش بسیار جذاب و براق است.
  • رنگ آمیزی اسیدی: هنگامی که بتن با اسیدهای ملایم مخلوط شود، دو ماده با هم تعامل می کنند و سطح خالدار رنگارنگی را تشکیل می دهند که ظاهری شبیه سنگ مرمر دارد. کفپوش به وجود آمده، کاملا منحصر به فرد است.
  • رنگ آمیزی: یکی دیگر از روش های رنگ آمیزی بتن، استفاده از ماده رنگی جامد بر روی سطح کامل شده است. برخلاف رنگ آمیزی اسیدی، این روش یک اثر رنگ ثابت ایجاد می کند.
  • بافت دار یا مهر شده: در حالی که سطح هنوز مرطوب است، برای ایجاد بافت سه بعدی در کفپوش، می توان آن را برس زد، مهر زد یا دانه های شیشه ای یا سنگ های ریز در آن جاسازی کرد.
  • اشکال هندسی: کفپوش‌های بتنی ممتاز گاهی اوقات با الگوهای هندسی ریخته می‌شوند و هر بخش برای ایجاد جلوه هنری به روشی متفاوت رنگ یا بافت بندی می‌شود.
  • شابلون یا ایربراش: کف های بتنی می توانند به عنوان بوم های بزرگ برای انواع سبک های نقاشی هنری، عمل کنند.

نصب کفپوش بتنی

در اکثر مواقع، یک کفپوش بتنی مسکونی با سنگ زنی دال بتنی موجود و استفاده از روش آب بندی، رنگ آمیزی یا بافت سازی، ایجاد می شود. برای ساخت کفپوش بتنی، ابتدا هرگونه کفپوش موجود، مانند موکت یا وینیل، باید از روی دال بتنی برداشته شود. اگر دال در وضعیت نامناسبی قرار دارد، می توان یک پوشش نازک از بتن تازه را روی دال قدیمی ریخت. سپس این روکش به سطح پایه، برای آب بندی، رنگ آمیزی یا بافت بندی تبدیل می شود. در جایی که یک دال یا روکش تازه ریخته می شود، می توان مواد رنگی را قبل از ریختن در بتن مخلوط کرد. در غیر این صورت، لکه گیری یا رنگ آمیزی معمولاً پس از جلا دادن بتن با سمباده اتفاق می افتد.

مرحله آخر استفاده از یک سیلر بتن برای محافظت از سطح است. این کار باید در فواصل منظم تکرار شود. برخی از کارشناسان انجام سیلر به صورت سالانه را توصیه می کنند.

کفپوش بتنی صنعتی

می توان کفپوش بتنی را روی یک طبقه زیرین با اسکلت چوبی نیز نصب کرد البته به ندرت پیش آمده است. در اینجا، این فرآیند شامل ریختن یک لایه نازک از بتن بر روی لایه زیرین و سپس استفاده از تکنیک های رنگ آمیزی و آب بندی مناسب است. با این وجود، حتی یک پوشش بتنی نازک، بسیار سنگین است و این فرآیند اغلب به تقویت ساختاری اسکلت چوبی نیاز دارد.

کفپوش های بتنی، چه مستلزم ریختن یک دال جدید، تطبیق دال موجود یا ریختن یک روکش باشند، باید توسط متخصصان نصب و تکمیل ‌شوند، زیرا این کار بسیار سخت است و به ابزار خاصی نیاز دارد. افراد غیر حرفه ای می توانند ماشین بتن ریزی اجاره کنند تا خودشان یک دال بتنی را آماده کنند، اگرچه این کار توصیه نمی شود.

اگر بتن صاف و عاری از سوراخ، برجستگی و نقص باشد، شما می توانید در آینده، آن را با هر پوشش سطحی که می خواهید، بپوشانید. کفپوش های بتنی به شما آزادی زیادی در طراحی می دهند.

ویژگی های منفی

استحکام و دوام این ماده نیز تضمین شده است. سطح یک کفپوش بتنی بسیار سخت است. افتادن روی بتن منجر به آسیب می شود و ممکن است به افراد آسیب جدی وارد کند. اقلامی که روی این سطوح می افتند نیز احتمالا خرد می شوند یا ترک خواهند خورد. از این رو کف‌پوش های بتنی برای اتاق کودکان یا افراد مسن یا در آشپزخانه‌هایی که احتمال سقوط ظروف وجود دارد توصیه نمی‌شود. سختی بتن نیز می تواند ناخوشایند باشد.

کف بتنی

اگر بتن به شدت صیقل داده شده یا سفت شده باشد، یا با یک سیلر براق پوشانده شده باشد، سطح آن می تواند بسیار لغزنده باشد، مخصوصاً زمانی که خیس باشد. بتن در حمام، آشپزخانه یا راهرو ها می تواند لغزنده باشد. یکی دیگر از معایب بتن این است که عایق گرما نیست و در صبح های زمستان کاملاً سرد است، مگر اینکه همراه با سیستم گرمایش-تابشی نصب شده باشد. سردی طبیعی بتن را می توان تا حدی با استفاده از موکت و قالی جبران کرد.

اگر بتن روی هر دو سطح بالا و پایین آن به خوبی آب بندی نشود، هنگام نصب روی خاک، رطوبت به راحتی به آن نفوذ می کند. دمای خنک بتن، همچنین می تواند باعث رطوبت شود. اگر آب بتواند به منافذ یک کفپوش بتنی راه پیدا کند، می تواند منجر به رشد کپک در خانه شما شود. در بعضی از محیط ها، باید نگران یخ زدن، انبساط و ترک خوردن کفپوش باشید.

مصرف‌کنندگان طرفدار محیط‌زیست، تکمیل دال بتنی موجود را ترجیح می دهند، زیرا این کار نیازی به ساخت بتن تازه ندارد. اما همین صاحبان خانه ها در رابطه با ریختن دال یا روکش جدید دلایلی برای نگرانی دارند، زیرا ساخت بتن به صرف انرژی و مقدار زیادی دی اکسید کربن نیاز دارد.

آیا کفپوش بتنی برای مکان مورد نظر شما مناسب است؟

اگر پایه‌های خانه ی شما دارای دال بتنی است و با سنگ های صیقل داده بتنی ساخته شده، کفپوش بتنی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. بسیاری از مردم از هزینه پایین کفپوش بتنی راضی هستند، مخصوصاَ اگر عمر طولانی این کفپوش را در نظر بگیریم، ممکن است هرگز به کفپوش دیگری نیاز نداشته باشید. اما برای داشتن یک کفپوش بسیار سخت که به طور طبیعی سرد است آماده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *