کفپوش

کدام کفپوش مناسب شما است ؟

کفپوش

پوشش کف فضای دید نسبتا وسیعی به افراد میدهد. به همین علت همواره انتخاب پوشش مناسب برای کف اهمیت به سزایی در زیباتر شدن دکوراسیون داخلی دارد. با توجه به اهمیت بالای کفپوش ها، در این مقاله قصد داریم ابتدا تعریف کاملی از کفپوش داشته باشیم، سپس به بررسی انواع کفپوش ها مثل سنگ، سرامیک، کاشی ، موزاییک و پارکت لمینت که نوع جدیدی از کفپوش هاست بپردازیم.

پارکت لمینت

تعریف کفپوش چیست؟

کفپوش ها ( به انگلیسی : flooring ) قطعاتی زینتی و پیش ساخته هستند که از آنها برای پوشاندن کف در انواع بنا علی الخصوص فضاهای سرپوشیده استفاده می شود. در حقیقت کفپوش ها لایه هایی اند که با ابزار  و مواد ویژه مثل چسب های شیمیایی مخصوص و دیگر مصالح روی سطح زمین چسبانده می شوند.

از کفپوش ها در مکان های مختلف مثل منازل، اماکن  تجاری، اماکن اداری، سالن های ورزشی و حتی استخرها استفاده می شود. کفپوش ها علاوه بر زیبایی کاربردهای دیگری دارند. اغلب از انواع کفپوش ها برای راحتی و نظافت استفاده می شود. اغلب کفپوش های به کار رفته در منازل مسکونی سنگ، کاشی، موزاییک، پارکت، لمینت و موکت می باشد. در صنعت از کفپوش های متفاوتی مثل پشم شیشه، نایلون، چوب پنبه، وینیفیلیکس، سیمان، بتن، رزین اپوکسی و گرانیت اپوکسی استفاده می شود.

کفپوش ها بر اساس کاربرد به گونه های مختلفی تقسیم می شوند. کفپوش اپوکسی، کفپوش حفاظتی، کفپوش گرمایشی، کفپوش متحرک، کفپوش پرزدار از انواع کفپوش های رایج هستند و هر گروه ویژگی های  منحصر به فردی دارد. برای مثال کفپوش اپوکسی فاقد درز بوده و دوام، چسبندگی و مقاومت سایشی بالایی دارد و از آن در صنعت و مکان هایی مثل بیمارستان ها استفاده می شود. اما کفپوش های متحرک قابلیت کنترل دما دارند و از آنها برای نگهداری کابل های برق استفاده می شود.

پارکت، پارکت لمینت، سنگ، سرامیک، کاشی، موزاییک و کفپوش pvc  رایج ترین انواع کفپوش در طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می شوند که در ادامه به طور مفصل درباره ی هر یک صحبت خواهیم نمود.

مدل های پارکت

کفپوش پارکت

استفاده از چوب در ساخت منازل از گذشته های دور رایج بوده است. به طوری که با گذشت قرن ها، انسان ها همواره تمایل دارند از چوب و المان های چوبی برای آراستن منازل خود استفاده کنند. پارکت ها نوع رایجی از کفپوش ها هستند که امروزه طرفداران زیادی دارند. اگرچه در گذشته های دور فقط افراد ثروتمند از این نوع کفپوش استفاده می کردند، اما امروزه افراد زیادی در سراسر جهان از این نوع کفپوش برای زیباسازی منازل خود استفاده میکنند. پارکت کلمه ای با ریشه ی فرانسوی می باشد و قدمت استفاده از آن به اواخر دهه ی 1600 باز میگردد. نخستین بار از پارکت برای کاور کردن کف کاخ ورسای فرانسه و جلوگیری از نفوذ سرما استفاده شد. وجود طرح های بسیار زیبا و متنوع و عایق برودت بودن از مهمترین دلایل محبوبیت این کفپوش محسوب می شود.

پارکت در حقیقت قطعات مسطح و نازک چوبی می باشد که از آن برای پوشاندن سطح زمین استفاده می شود. از پارکت ها می توان در فضاهای مختلف مثل کف منازل، ساختمان ها و اماکن تجاری استفاده نمود. پارکت ها از چوب درختان مختلفی مثل بلوط، کاج، افرا و بامبو ساخته می شوند. برای ساخت پارکت چوب درختان به الوار تبدیل می گردد و پس از آن در ابعاد دلخواه برش میخورد. در حال حاضر پارکت ها به شکل مربع، مستطیل، لوزی و سه گوش ساخته می شوند و هنگام نصب، قطعات کوچک در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

پارکت های ساخته شده از چوب درخت بلوط علاوه بر رنگ زیبا، دوام بسیار بالایی دارد. پارکت های ساخته شده از چوب افراد رنگ روشن زیبایی دارند و علاوه بر مقاومت بالا نور را بهتر منعکس می کنند و موجب روشنایی بیشتر محیط می شوند. پارکت های ساخته شده از چوب درخت راش، چوب درخت گردو و چوب درخت گیلاس از دیگر انواع رایج پارکت های چوبی هستند.

در حال حاضر پارکت ها توسط برندهای مختلف داخلی و خارجی تولید و توزیع می شوند. دوام، رنگ، ضخامت، ضمانت، سیستم قفل و شیاردار بودن پارکت مهمترین فاکتورهایی هستند که هنگام خرید پارکت باید به آنها توجه نمود.

پارکت کف

کفپوش پارکت لمینت

امروزه نسل جدیدی از کفپوش های لمینتی ساخته و روانه ی بازار شده اند که به علت شباهت آنها به پارکت نام پارکت لمینت گرفته اند. پارکت لمینت های موجود در بازار ممکن است از جنسMDF  یا HDF باشند. اگرچه پارکت لمینت و پارکت چوبی از لحاظ ظاهری بسیار شبیه یکدیگرند اما تفاوت هایی دارند. همین تفاوت ها سبب شده تا هر یک از این دو نوع کفپوش طرفداران خاص خود را داشته باشد. اگرچه پارکت لمینت در مقایسه با پارکت چوبی قدمت کمتری دارد اما با ورود آن به بازار، خرید و استفاده از پارکت های چوبی کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

پارکت لمینت از چند قسمت تشکیل شده است. لایه ی اول ضد آب بوده و سرامیک کاغذی می باشد. این لایه ارزان ترین بخش پارکت می باشد و در رنگبندی های متنوعی وجود دارد . لایه ی دوم لایه ای نازک از پلی اورتان می باشد که ضد خش و ضد آب می باشد و نسبت به حرارت ضعیف مقاوم است. لایه ی سوم یا همان لایه ی کاغذ دکوراتیو می باشد که ظاهر اصلی پارکت را می سازد. لایه ی چهارم که در اصطلاح به آن مغز پارکت نیز می گویند MDF یا HDF بوده و فاقد خاصیت ضد آب بودن می باشد. اغلب مغز پارکت از جنس HDF می باشد.HDF مخفف High Density Fiberboard بوده و چگالی بالایی دارد.

نکته ی مهم: درجه ی Ac نوعی درجه بندی برای مقاومت پارکت لمینت می باشد. Ac1، Ac2، Ac3، Ac4 و Ac5 انواع درجه بندی پارکت از لحاظ مقاوم سایشی می باشد. پارکت هایی که درجه بندی Ac5 دارند بیشترین و پارکت هایی با درجه بندی Ac1 کمترین مقاومت سایشی را دارند.

مزایا و معایب پارکت و پارکت لمینت

مزایای پارکت

  • از آنجایی که پارکت از چوب طبیعی ساخته شده سازگاری بالایی با بدن انسان دارد و از لحاظ بهداشتی نیز بسیار مناسب می باشد.
  • پارکت در فصول مختلف سال دمای خود را حفظ میکند.
  • پارکت ظاهری بسیار جذاب و شکیل دارد.
  • به علت مقاومت زیاد چوب طبیعی، پارکت ها طول عمر بالایی دارند.
  • پارکت ها چوبی به راحتی قابل تعمیر و بازسازی اند.
  • پارکت چوبی عایق خوبی برای صدا و حرارت محسوب می شود.
  • نصب و همچنین نظافت پارکت چوبی بسیار ساده می باشد.

مزایای پارکت لمینت

  • پارکت لمینت قابلیت جابجایی دارد.
  • نسبت به دما، صدا و رطوبت عایق می باشد.
  • پارکت لمینت های موجود در بازار تنوع بالایی دارند و مشتریان گزینه های متعددی دارند.
  • در صورت خیس شدن هیچگونه لیزی روی آن احساس نمی شود.
  • پارکت لمینت ها در مقابل اشیای تیز مقاومت خوبی دارند.
  • این کفپوش ها عایق حرارت اند و موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.

برای کسب اطلاعات کامل در مورد مزایا و معایب پارکت لمینت مطالعه مقاله جامع ” مزایا و معایت پارکت لمینت ” پیشنهاد میشود .

کفپوش پارکت لمینت

مقایسه ی پارکت و پارکت لمینت

از آنجا که پارکت از چوب طبیعی ساخته می شود و برخلاف پارکت لمینت در ساختار آن مواد شیمیایی وجود ندارد، با محیط زیست سازگاری بالایی دارد و در طبیعت تجزیه می شود. اما سرعت تجزیه ی پارکت لمینت در مقایسه با پارکت آهسته تر می باشد.

  • پارکت لمینت قیمت مناسب تری دارد.
  • نصب پارکت لمینت سریعتر و آسانتر از پارکت می باشد.
  • پارکت نسبت به پارکت لمینت دوام و عمر بیشتری دارد.
  • پارکت لمینت برخلاف پارکت در مقابل آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارد.
  • نگهداری از پارکت لمینت آسانتر می باشد.
کفپوش سنگی

کفپوش سنگ

سنگ طبیعی از لوکس ترین و زیباترین کفپوش ها محسوب می گردد که از آن می توان در فضاهای مختلف مثل پذیرایی، حمام، آشپزخانه و حتی فضاهای تجاری و اداری استفاده نمود. سنگ مرمر، مرمریت، تراورتن، گرانیت، کورین و کوارتز رایج ترین انواع کفپوش های سنگی هستند.

مزایا و معایب نسبت به پارکت لمینت:

  • کفپوش سنگ از گران قیمت ترین انواع کفپوش ها به شمار می رود و ظاهری لوکس به فضا می بخشد.
  • سنگ با محیط زیست سازگاری دارد و نظافت و نگهداری از آن نیز راحت می باشد.
  • سنگ از نفوذ گرد و غبار مصون میباشد.
  • راه رفتن روی سنگ اغلب بدون صدا می باشد.
  • کفپوش های سنگی برخلاف پارکت لمینت، در برابر ضربه حساس هستند و احتمال شکستگی بالایی دارند.
  • برخلاف پارکت لمینت که عایق حرارتی مناسبی است، سنگ سطح سردی دارد و بیشتر برای مناطق گرمسیر مناسب می باشد.
  • وجود قطرات آب روی سنگ موجب لیز شدن سطح آن می شود.
  • همچنین سنگ برخلاف پارکت لمینت عایق صدا نیست.
  • نصب پارکت لمینت در مقایسه با سنگ سریعتر و آسان تر می باشد.

هنگام انجام تعمیرات و بازسازی فضا، امکان جابجایی کفپوش سنگی وجود ندارد. اما پارکت لمینت به راحتی کنده شده و امکان نصب مجدد دارد. این ویژگی برای افراد مستاجر و کسانی که قصد دارند منزل خود را بعد از مدتی عوض کنند بسیار مناسب است.

کفپوش سنگ جلوه ای سرد و مدرن به منزل می دهد، اما کفپوش های لمینتی ظاهری گرم و کلاسیک به فضا می بخشند. از این رو کفپوش های لمینتی برای افرادی که طرفدار دکوراسیون کلاسیک هستند گزینه ی مناسب تری می باشد.

کفپوش سرامیک

سرامیک از قدیمی ترین انواع کفپوش ها محسوب می شود و برخلاف سنگ قیمت مناسب تری دارند. به همین علت کفپوش های سرامیکی معروف تر و پرطرفدارتر از کفپوش های سنگی هستند. سرامیک در حقیقت نوعی کاشی است که برای پوشاندن دیوارها و فضای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. سرامیک ها میزان جذب آب پایینی دارند و در برابر رطوبت نیز مقاوم اند. برای ساخت سرامیک ها از موادی مثل خاک رس، کائولینیت، اکسید آلومینیوم، کاربید سیلیکون و تنگستن استفاده می شود.

مزایا و معایب نسبت به پارکت لمینت

پارکت لمینت یا سرامیک؟ از سوال های اساسی بیشتر افراد می باشد. به این سوال نمی توان به طور قطعی پاسخ داد زیرا هر یک مزایا و معایبی دارند و انتخاب آنها بیشتر سلیقه ای است. سرامیک سطح صیقلی و براقی دارد اما پارکت لمینت کفپوش های جدید و خاصی هستند. هر دو مورد تنوع طرح و رنگ بالایی دارند.

  • سرامیک دوام بالایی دارد و در مقابل حرارت، گدازه های آتش و نفوذ رطوبت مقاوم می باشد.
  • سرامیک سطح لیزی دارد و استفاده از آن در فضاهایی که کودکان و سالمندان تردد دارند، ممکن است خطرناک باشند. از این رو پارکت لمینت گزینه ی مناسب تری است.
  • اگرچه نسل جدید سرامیک ها مقاومت بالایی دارند، با این حال باز هم نسبتا شکننده تر از پارکت لمینت هستند.
  • سرامیک در فصول سرد سال سطح سردی دارد و عایق مناسبی برای حرارت نمی باشد.
  • اگر به دنبال استفاده از کفپوش گرم و الهام گرفته از طبیعت هستید، پارکت لمینت نسبت به سرامیک گزینه مناسب تری است.
  • لکه گیری از سرامیک دشوارتر می باشد.
کف سنگ

کفپوش کاشی و موزاییک

موزاییک هم یکی از انواع کفپوش های قدیمی است و به نوعی بتن فشرده می باشد. موزاییک از دو بخش لایه رویه و لایه زیرین تشکیل شده که لایه ی رویه همان نقش موزاییک و لایه ی زیرین مهمترین بخش موزاییک می باشد که فشار را تحمل میکند. موزاییک گرانیتی و معمولی، موزاییک ویبره ای، موزاییک شسته، موزاییک تک لایه انواع موزاییک های موجود در بازار هستند.

کاشی هم نوعی کفپوش از جنس خاک رس می باشد که ظرافت و زیبایی مناسب و قیمت ارزان تری هم دارد. کاشی ها در طرح ها و رنگ های متنوعی در بازار وجود دارند.

مزایا و معایب نسبت به پارکت لمینت:

  • اگرچه کاشی و موزاییک طرح های مناسبی دارند و نسبت به لکه، قارچ و کپک مقاوم اند، اما ذرات گرد و غبار سریعا روی این کفپوش ها جلب توجه میکند.
  • کاشی و موزاییک نسبت به مواد شیمیایی نیز مقاومت خوبی دارند.
  • برخلاف پارکت لمینت، کاشی و موزاییک در برابر خراش و ضربات محکم حساس هستند و سطح لغزنده ای دارند.
کفپوش pvc پی وی سی

کفپوش PVC

کفپوش PVC نوعی کفپوش می باشد که خاصیت ارتجاعی دارد و به طور کامل انعطاف پذیر میباشد. این کفپوش ها شباهت زیادی به پلاستیک دارند و زیبایی، مقاومت و انعطاف پذیری خوبی دارند.

مزایا و معایب نسبت به پارکت لمینت:

  • کفپوش های PVC نسبت به آب و مواد شوینده مقاوم هستند، از این رو نظافت آنها آسان است.
  • این کفپوش ها بدون درز هستند. همچنین پس از نصب، فاقد درز می باشند.
  • انعطاف پذیری بالا، طول عمر بالا، ضد الکتریسیته ی ساکن، نصب سریع و آسان، عایق صوت و دما از دیگر ویژگی های کفپوش های PVC می باشد.
  • کفپوش PVC برخلاف پارکت و پارکت لمینت کاملا ضدآب می باشد.
  • کفپوش های PVC اگرچه طرح و رنگ های متنوعی دارند اما قابلیت جابجایی ندارند.
  • این کفپوش به دلیل اینکه جنس پلاستیکی دارد حس خوبی نداشته و به هیچ وجه لوکس نمیباشد.
  • به طور کلی اگر به دنبال کفپوشی با قیمت مناسب، زیبا، مقاوم و ضدآب هستید پارکت لمینت گزینه ی مناسبی برای شماست.

سخن آخر

اگر تمامی المان های گفته شد مثل : قیمت ، دوام ، لوکس بودن و خیلی موارد دیگر را نگاه کنید ، متوجه خواهید شد که در حال حاظر پارکت لمینت بهترین گزینه حال حاظر برای کفپوش است . پارکت لمینت های خارجی در حال حاظر در بازار کم و گران هستند و بهتر است به دنبال پارکت لمینت تولید داخل با کیفیت بالا و گارانتی معتبر باشید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *