اگر در جستجوی گزینههای کفپوش مقرون به صرفه و با نگهداری آسان هستید، وینیل و پارکت لمینت معمولاً اولین پیشنهادها هستند. اگر چه این دو نوع کفپوش به هم شباهت زیادی دارند، اما چند تفاوت عمده بین آنها وجود دارد که باید هنگام تصمیم گیری برای نصب هر کدام در خانه، آنها را در نظر بگیرید. اگر از مناسب بودن وینیل یا لمینت برای خانه تان مطمئن نیستید، از این مقاله استفاده کنید تا به شما کمک کند که برای نیازهای خود تصمیم درستی بگیرید.
تفاوت بین کفپوش وینیل و لمینت چیست؟
لمینت چیست؟
کفپوش پارکت لمینت کفپوشی مصنوعی است، که در دهه 1970 در بازار کفپوش به اوج محبوبیت خود رسید. لمینت، اولین جایگزین برای کفپوش چوبی بود، که به سرعت به محبوبیت دست یافت. زیرا تولید کنندگان، ظاهری بسیار واقعی خلق کردند که به راحتی می توانست حتی از چوب نیز، واقعی تر باشد.
پارکت لمینت اولین نوآوری برای کفپوش های دارای ظاهری شبیه به چوب طبیعی بود، اما انواع دیگر کفپوش، همچنان ظاهر واقعی خود را حفظ کرده اند، که بعداً در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
کفپوش لمینت معمولاً از 4 لایه تشکیل شده است:
- لایه زیرین: این قسمت شالوده تخته لمینت شما است
- لایه مرکزی: هسته لمینت از تخته فیبر با چگالی بالا HDF تشکیل شده است و جالب است که بدانید MDF مخفف تخته فیبر با چگالی متوسط است. محصولات درجه یک دارای هسته HDF هستند. هسته HDF در برابر رطوبت مقاوم است که مزیت های بیشتری دارد و نسبت به کفپوش های چوبی سنتی سر و صدای کمتری در زیر پا ایجاد می کند. در کفپوشهای لمینت مقاوم در برابر آب، تختههای فیبر ممکن است رزینهای بیشتری داشته باشند، که باعث میشود در هنگام تماس با آب کمتر متورم شوند.
- لایه چاپ شده: لایه چاپ شده، پارکت لمینت را شبیه چوب (یا سنگ، فلز و موارد دیگر) می کند و می تواند شامل رگه ها و گره های خشن تر و طبیعی تر باشد.
- لایه محافظ: لایه محافظ لایه ای است که از کفپوش های لمینت محافظت می کند. به همین دلیل است که 10 سال بعد، پس از فرسودگی در طول زندگی روزمره، کفپوش پارکت لمینت شما همچنان عالی جلوه می کند.
وینیل چیست؟
کفپوش وینیل مطمئناً از آنچه که قبلا بوده، بسیار متفاوت تر است، به همین علت، محبوبیت بسیاری به دست آورده است و یکی از بهترین جایگزینها برای کفپوشهای چوبی می باشد. این کفپوش ساخته دست بشر، ظاهری شبیه به مواد طبیعی (مانند چوب، سنگ و غیره) دارد، اما به سه شکل (ورق، کاشی و تخته) ساخته می شود و ویژگیهای متفاوتی نیز دارد.
وینیل نیز مانند لمینت از 4 لایه ساخته شده است:
- لایه زیرین: باز هم شالوده تخته وینیل است.
- هسته مرکزی جامد وینیل: بیشتر وینیل، از هسته جامد تشکیل می شود. این لایه مرکزی با چگالی بالا، بادوام، مقاوم در برابر رطوبت و برای ماندگاری ساخته شده است.
- لایه چاپی وینیل: مانند لمینت، در این مرحله، تصویر زیبایی روی تخته وینیل قرار می گیرد، که باعث می شود وینیل تقریباً شبیه به مواد طبیعی به نظر برسد.
- لایه سایشی محافظ: درست مانند پارکت لمینت، این لایه، محافظ سطح وینیل است و از کفپوش شما در برابر فرورفتگی، خراش و غیره محافظت میکند. لایههای سایشی ضخیمتر محافظت بیشتری را فراهم می کنند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که هنگام خرید وینیل، نه تنها به ضخامت تخته، بلکه به ضخامت لایه نیز توجه می کنید.
تاریخچه لمینت و وینیل
در دهه 1930، کفپوش وینیل ورقه ای، به عنوان جایگزینی برای کفپوش مشمع ساخته شد و از اواسط دهه 1800 مورد استفاده قرار گرفت. در دهه 1940 کاشی های وینیل رونق یافتند. وینیل از تخته های کفپوش لمینت که کپی ارزان قیمت تخته های کفپوش چوبی هستند، الگوبرداری شده است. در مقایسه با ورق ها و کاشی های وینیل، تخته های کفپوش پارکت لمینت عضو جدید بازار تعمیر منازل هستند. لمینت در سال 1989 توسط یک شرکت سوئدی به نام پرگو، که در اواخر دهه 1800 با تولید سرکه آغاز به کار کرد، به عرصه بازار کفپوش وارد شد.
مقایسه مزایا و معایب کفپوش وینیل و لمینت
ظاهر
در گذشته نزدیک، به راحتی می شد کفپوش وینیل را از لمینت تشخیص داد. کفپوشهای وینیل معمولاً ورقهای بودند که تقریباً و به صورت نه چندان متقاعد کننده شبیه کاشیهای سرامیکی به نظر میرسیدند. کفپوشهای لمینت تخته هایی «شبیه چوب» بودند که بخاطر استفاده از مواد پلاستیکی چندان ظاهر طبیعی متقاعدکننده ای نداشتند.
اما امروزه، با فناوری پرینت سه بعدی پیشرفته، هر یک از کفپوش ها می توانند با کسری از هزینه، دقیقاً شبیه به مواد طبیعی به نظر برسند. وینیل و پارکت لمینت به صورت نامحدودی قابل تنظیم و طراحی هستند و امکان تطبیق پذیری لازم برای تکمیل هر پروژه طراحی داخلی را فراهم می کنند.
دوام
مردم، معمولاَ برای داشتن کفپوشی با ظاهر چوبی و بدون خطر خراشیدگی، تعمیر وقت گیر (و پرهزینه) و سایر ایرادها، به تخته وینیل یا کفپوش لمینت روی می آورند.
کفپوش وینیل، بر خلاف کفپوش چوبی در مکان های پرتردد به خوبی مقاومت می کند. اگرچه، مستعد آسیب هایی است که کفپوش چوبی در برابر آنها مقاوم است. وینیل، به مرور زمان، مخصوصاَ در نواحی زیر مبلمان سنگین، می تواند فرو رفته شود. خطر پاره شدن آن نیز وجود دارد، به ویژه، زمانی که مبلمان روی زمین کشیده شوند.
کفپوش پارکت لمینت نیز مانند کفپوش وینیل، دوام بسیار بالایی دارد و انتخاب خوبی برای خانه هایی است که کودکان و حیوانات خانگی در آنها زندگی می کنند. لمینت در برابر آسیب بسیار مقاوم است و مانند کفپوش چوبی سنتی، در طول زمان، به بازسازی مجدد نیازی ندارد. با این حال، ممکن است کفپوش لمینت خراشیده یا ساییده شود. ساییدگی شدید کفپوش، در طول سال ها، می تواند منجر به خراش های کوچک شود.
مقاومت در برابر آب
همه فرم های کفپوش وینیل مانند ورق وینیل، کاشی وینیل و وینیل لوکس، با مواد 100٪ ضد آب ساخته می شوند. کفپوش وینیل در حمام های خانوادگی و سایر مکان های مرطوب، مانند زیرزمین، یک انتخاب فوق العاده است. ورقههای وینیل که در رولهای 5/3 متر عرضه میشوند، معمولاَ به هیچ درزی نیاز ندارند، و وینیل را به بهترین انتخاب برای یک کفپوش کاملا ضد آب تبدیل میکند.
وینیل، در نواحی مرطوب، مانند آشپزخانه ها، دستشویی، حمام مهمان، اتاق های رختشویی، گلخانه ها و ورودی ها انتخاب مناسبی نیست. اگر وقت کافی برای پاک کردن فوری مایعات ریخته شده روی کفپوش را دارید، اقدام به نصب کفپوش لمینتی کنید، که به عنوان «مقاوم در برابر رطوبت» به بازار عرضه میشود. خطر آسیب به پارکت لمینت، هنگامی است که آب راکد به حدی روی زمین بماند که از درزها نفوذ کند و به هسته تخته فیبر نشت کند.
پیشرفت و توسعه در تولید کفپوش، منجر به بهبود مقاومت لمینت، در برابر آب شده است. اگرچه، پارکت لمینت هنوز به اندازه سایر گزینه های چوبی (مانند کفپوش وینیل) ضد آب نیست، اما، بیشتر کفپوش های لمینت جدید می توانند رطوبت کم را تحمل کنند. نصب صحیح لمینت مانع از نشت آب از میان تخته ها می شود.
هزینه
به طور کلی، از نظر قیمت، وینیل و پارکت لمینت نسبتاً قابل مقایسه هستند و هر دو به عنوان دو گزینه مقرون به صرفه برای کفپوش در نظر گرفته می شوند.
راحتی
یکی از مزیت های اصلی انتخاب پارکت لمینت احساس راحتی آن در زیر پا است. شاید این ویژگی را عامل مهمی در رابطه با انتخاب نوع کفپوش خود، ندانید. اما احساسی که زیر پاهای خود دارید می تواند تاثیر بسزایی در لذت بردن شما از راه رفتن روزانه بر روی کفپوش داشته باشد. لمینت دارای ترکیب ضخیم تری است و از آنجایی که از چوب ساخته شده است، در زیر پا گرم تر و کمی نرم احساس می شود. با این وجود، وینیل در لمس بسیار سخت و سرد است، زیرا بین کفپوش و کف زیرین هیچ عایقی وجود ندارد. بنابراین، به طور کلی برای بخش های اصلی نشیمن و اتاق خواب بهترین انتخاب نیست.
سهولت نصب
صاحب خانه ها می توانند کفپوش وینیل تخته ای و لمینت را با ابزار مناسب و اندکی دانش نصب کنند، اما نصب کدام یک ساده تر است؟
هنگامی که تخته وینیل را با پارکت لمینت مقایسه می کنیم، هر دو از نظر سهولت نصب، با هم رقابت می کنند. با این وجود، نصب تخته وینیل به امکانات و مراحل کمتری نیاز دارد، بنابراین، در این گروه، بهترین انتخاب است.
نصب کفپوش لمینت، به ابزار و امکانات بیشتری نیاز دارد (از جمله اره دستی یا اره مدور)، همچنین، یک زیرساز باید روی کف زیرین قرار داده شود تا مانع نفوذ رطوبت شود و انعکاس صدا را کاهش دهد.
نگهداری
بیشتر افراد، به خاطر سهولت نگهداری وینیل و پارکت لمینت به سراغ این کفپوش ها می روند. در مقایسه با کفپوشهای لمینت، تمیز کردن تختههای وینیل آسانتر است زیرا با تی مرطوب به راحتی تمیز می شوند. با این وجود، توصیه می شود که مانع از ریختن آب روی تخته ها شوید، زیرا آب ممکن است باعث شکسته شدن چسب و نفوذ آب به کفپوش شود.
کفپوش لمینت یا وینیل کدام بهتر است؟
بنابراین، در مسابقه کفپوش پارکت لمینت و وینیل، کدام یک برنده است؟ حقیقت این است: هیچ پاسخی برای این سوال وجود ندارد. هر دو کفپوش زیبا و بادوام هستند و نسبت به کفپوش چوبی قیمت کمتری دارند. بنابراین، گزینه “بهتر” به سلیقه و نظر شما وابسته است. می توانید به هر کدام از این مزایا و معایب کمی فکر کنید.