کف پوش رولی از نظر رنگ و طرح شباهت بسیار زیادی به پارکت دارد. به طوریکه گاهی تشخیص آن از پارکت و سرامیک سخت میشود. تولید کف پوشهای رولی در مدل و طرحهای متنوعی صورت میگیرد. عرض این نوع کفپوش جهت استفاده در مصارف خانگی دو متر و ضخامت آن حدود دو میلیمتر است. کفپوشهای رولی مورد استفاده در مکانهای تجاری، کارگاهها، باشگاههای ورزشی و… از ضخامت سه الی پنج میلیمتری برخوردار هستند.
کفپوشها به عنوان یکی از مهمترین بخشهای دکوراسیون داخلی به شمار میروند. چنانچه شما نسبت به طراحی و زیباسازی محیط داخلی ساختمان خود اقدام کنید اما کف پوشها به حالت اول باقی بمانند، نتیجه کار زیبا نخواهد شد.
گاهی نبود بودجه کافی سبب میشود فرد تنها به زیباسازی دکوراسیون داخلی بپردازد. این در حالیست که خرید کفپوشهای رولی انتخاب هوشمندانه، مقرون به صرفه و مناسبی است. این محصول نسبت به سایر محصولات مشابه از قیمت کمتری برخوردار است.
لازم به ذکر است رنگ و طرح کفپوشها از تنوع زیادی برخوردار هستند. شما میتوانید کف پوش رولی را بر روی سرامیکهای قدیمی و… مورد استفاده قرار دهید. با توجه به اینکه کفپوشهای رولی در ابعاد و ضخامت مشخصی تولید میشوند، سفارشی سازی این محصول برای مکانهای مختلف امکان پذیر است.
کاربرد کفپوش رولی
- این محصول به عنوان یک کفپوش با کیفیت در هر مکان قابل استفاده میباشد.
- بکارگیری کف پوش رولی در سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، اتاق خواب و… از اهمیت زیادی برخوردار است.
- این محصول مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه از خود نشان میدهد.
- محیطهای صنعتی از کف پوشهای رولی با ضخامت بیشتر استفاده میکنند.
- این نوع کف پوش گزینه مناسبی جهت استفاده در بیمارستانها و مراکز درمانی است.
- کفپوشهای رولی با پوششهای ضربه گیر برای مهد کودکها مورد استفاده قرار میگیرند.
- سالنهای سینما و تئاتر از کفپوشهای رولی عایق استفاده میکنند.
تفاوت کف پوش رولی با پارکت
به دلیل شباهت زیاد بین کفپوش رولی و پارکت، افراد زیادی این دو محصول را در یک دسته قرار میدهند. در حالیکه این دو محصول دارای تفاوتهایی هستند.
جنس مواد سازنده: مهمترین تفاوت اصلی این دو محصول در جنس مواد سازنده آن میباشد. کف پوشهای رولی از نوعی پلاستیک به نام پیویسی تولید میشوند. PVC نوعی ماده شیمیایی است که برخی مواقع با تغییراتی در آنها انواع خاصی از کفپوشهای رولی تولید و روانه بازار میشوند. اما جنس پارکتها از الیاف فشرده به نام HDF ( اچدیاف ) میباشد. HDF از مشتقات چوب است.
تفاوت در ضخامت: جهت تولید کفپوشهای رولی ابعاد مشخصی در نظر گرفته میشود. معمولا این محصول دارای ضخامت دو و سه میلیمتر است. اما پارکتهای چوبی یا لمینت از ضخامت هفت، هشت و دوازده میلیمتری برخوردار هستند. بنابراین ضخامت کفپوشهای پیویسی کمتر از ضخامت پارکت میباشد.
بکارگیری کف پوش رولی در مکانهای مرطوب: به دلیل اینکه جنس کفپوشهای رولی از پلاستیک است، این نوع کفپوش در برابر رطوبت و نم مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. در حالیکه جهت تولید لمینت از مشتقات چوب استفاده میشود. در نتیجه پارکت در برابر رطوبت آسیب پذیر و حساس است. پارکت لمینت گزینه مناسبی جهت استفاده در سرویسهای بهداشتی نمیباشد.
تفاوت در قیمت: کفپوشهای رولی بسیار مقرون به صرفه و از قیمت مناسبی برخوردار هستند. نصب و اجرا این محصول در مکانهای مرطوب به راحتی امکان پذیر است. با توجه به مزیتهای این محصول، بکارگیری کفپوش رولی نیاز به بودجه زیادی ندارد. بنابراین شما میتوانید با در نظر گرفتن محیطی که قرار است کفپوش مورد استفاده قرار گیرد، نسبت به خرید آن اقدام کنید.
کف پوش رولی و مزایای آن
- این محصول نسبت به سایر محصولات مشابه از قیمت کمتری برخوردار است.
- نصب کفپوش رولی به آسانی و در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
- این نوع کفپوش در برابر اصطکاک از خود مقاومت زیادی نشان میدهد.
- کفپوشهای رولی گزینه بسیار مناسبی جهت مکانهای مرطوب از جمله سرویسهای بهداشتی و… به شمار میروند.
- هنگامی که بدون کفش بر روی این نوع کفپوش راه میروید به تفاوت سرمای بین سنگ و سرامیک با این کف پوش پی میبرید.
- قدم زدن بر روی کفپوشهای رولی از نوع فومدار، نرمی و لطافت خاصی دارد.
- شما میتوانید بدون احساس خستگی ساعتها بر روی این کفپوش راه بروید و بایستید.
- نظافت و تمیز کردن این کف پوش به راحتی صورت میگیرد.
- این کفپوش در طولانی مدت نیز دچار پوسیدگی نمیشود.
- ماندگاری و طول عمر این محصول زیاد است.
معایب کف پوش رولی
- کف پوشهای رولی در برابر مواد شیمیایی مقاوم نیستند.
- بازسازی و ترمیم این نوع کفپوش به سختی امکان پذیر است.
- کف پوشهای رولی با محیط زیست سازگاری ندارند.
- هنگام قرار گرفتن در گرما و نور آفتاب برخی گازهای سمی پخش میکنند.
- احتمال آسیب و صدمه زدن به کفپوشهای زیرین بسیار زیاد است.
- با گذشت زمان طولانی احتمال کمرنگ شدن این نوع کفپوش وجود دارد.
- پس از نصب کفپوشهای رولی، بوی نامطبوعی که حاصل از چسب است به مشام میرسد. معمولا این بو دائمی نیست و پس از دو یه سه روز کاملا برطرف میشود. باز نگه داشتن پنجرهها در از بین رفتن بو نقش مهمی دارد.
- سطح این محصول کاملا صاف و بدون آج میباشد، بنابراین در صورت خیس شدن کف پوش رولی لیز میشود.
طراحی دکوراسیون داخلی
هنگام انتخاب و خرید کفپوشهای رولی توجه به طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است. رنگ کفپوش باید هماهنگ با سایر وسایل موجود در فضای مورد نظر باشد. گاهی محیط از نورپردازی برخوردار است. بنابراین لازم است کفپوشی انتخاب گردد که متناسب و هماهنگ با فضا و نورپردازی باشد. رنگ کفپوش باید با رنگ دیوارها و سقف هارمونی زیبایی را تشکیل دهد. در غیر این صورت فضا شکل و طرح زیبا و جذابی را به خود نمیگیرد.
نصب و اجرا کفپوش رولی در سطوح مختلف
- نصب این نوع کف پوش بر روی کلیه سطوح همچون سنگ، پارکت، سیمان، سرامیک و کف پوشهای قدیمی قابل اجرا میباشد.
- برای اینکه هنگام نصب کفپوشهای رولی دچار مشکل نشوید، لازم است سطح مورد نظر کاملا صاف و هموار شود.
- چنانچه کفپوش قدیمی دچار شکستگی، آسیب دیدگی، ترک خوردگی و… شده است، مورد ترمیم قرار گیرد.
- اگر قسمتهای آسیب دیده تعمیر شوند و سطوح مورد نظر نیز تراز گردند، جهت نصب کفپوش رولی با مشکلی روبرو نخواهید شد.
- این شرایط برای کفپوشهای سخت و محکمی مانند سنگ و سرامیک نیز باید اجرا شود و سنگهای فرسوده، شکسته و… باید تعمیر یا تعویض گردند.
ابزار مورد نیاز جهت اجرا و نصب کف پوش رولی
شاید در ظاهر نصب کف پوشهای رولی ساده به نظر برسد. اما جهت اجرای این محصول توجه به نکاتی لازم و ضروری است. از جمله ابزاری که مورد نیاز است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چسب، متر، دیلم، ماله، تراز، کاتر یا چاقو برای برش ( در دسترس داشتن هر یک از این ابزار به شما کمک میکند، در مدت زمان کوتاهی بتوانید به کفپوش کردن محیط مورد نظر بپردازید. )
نصب کف پوش رولی
- مرحله اول، آماده سازی بستر: همه وسایلی که در مکان مورد نظر هستند را باید به بیرون منتقل کنید. این محیط باید کاملا خالی از هر گونه وسیلهای باشد. بنابراین در سرویسهای بهداشتی کندن توالت فرنگی ضروری است. شما باید نسبت به برداشتن روشوییها و همچنین کابینتهای آشپزخانه اقدام کنید. برای اینکه به نتیجه مطلوب برسید بهتر است قرنیزها را جدا کنید. این امر کمک میکند کفپوش کاملا به سطح چسبیده شود. لازم به ذکر است جهت کفپوش کردن نیازی به کندن کفپوشهای قدیمی نیست.
- مرحله دوم، آماده سازی کف: کف محل مورد نظر باید کاملا یکنواخت، صاف، بدون بالا رفتگی و بدون فرورفتگی باشد. در این مرحله تعمیر کفپوشهای پوسیده قبلی، برآمدگیها، فرورفتگیها و… ضروری است. تمیز کردن گرد و خاک پس از آماده سازی کف از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است با دستمال مرطوب تمام قسمتهای مورد نظر را کاملا تمیز کنید.
- مرحله سوم، اندازه گیری: مساحت و ابعاد کف محیط مورد نظر را دقیق اندازه گیری کنید. برای این کار بهتر است نقشهای از کف محیط مورد نظر با مقیاس تهیه کنید، تا بدین وسیله بتوانید مقدار کفپوش مورد نیاز را تخمین بزنید. زیرا در دست داشتن نقشه کف، طول و عرض فضای مورد نظر به شما کمک میکند به همان اندازه که نیاز است اقدام به خرید کفپوش رولی کنید. اندازه گیری دقیق سبب میشود، از هدر رفتن کفپوش صرفه جویی شود.
- مرحله چهارم، نصب کف پوش رولی: برای پهن کردن و برش دادن رولها نیاز به یک سطح هموار و صاف میباشد. شما میتوانید از پارکینگ ساختمان استفاده کنید. زیرا برش رولها باید بسیار دقیق و مطابق با نقشه کف صورت گیرد. حتما قبل از برش دادن، رولها را تمیز کنید سپس به اندازه از قبل مشخص شده، نسبت به برش دادن رولها اقدام کنید.
جهت نصب این نوع کفپوش از چسب استفاده میشود. بنابراین به وسیله ماله، چسب را به کف محیط مورد نظر آغشته کنید. سپس رول را خیلی آرام روی محیطی که چسب کاری شده قرار دهید. برای اینکه زیر کفپوش جایی بدون چسب باقی نماند و حباب ایجاد نشود، لازم است با یک قالب چوبی که دور آن حوله پیچ شده است، اقدام به صاف کردن روی کف پوش کنید.
چنانچه برای اولین بار اقدام به کفپوش کردن میکنید، حتما گوشههای دیوار و چهارچوب درها را با دقت بچسبانید. جهت برش دادن کف پوش رولی، کاتر یا چاقوی تمیز و تیز را مورد استفاده قرار دهید. هنگام نصب کف پوش رولی از ایجاد لبههای تاخورده و برآمده در حمام و کف دستشویی خودداری کنید.
کف پوش رولی مناسب چه مکانهایی است؟
کفپوشهای رولی دارای طرح و مدلهای متنوعی هستند به طوریکه قابل استفاده در هر مکان میباشند. این محصول قابل استفاده در همه قسمتهای خانه، محل کار، شرکتهای خصوصی، مراکز درمانی، بیمارستانها و… میباشد. تنوع در طرحهای این محصول سبب شده است شما بتوانید با توجه به سلیقه خود برای هر قسمت یک طرح را انتخاب کنید و آن را مورد استفاده قرار دهید.
برخی تولیدکنندگان این نوع کف پوش را به طور تخصصی تولید و به بازار ارائه میدهند. این نوع کف پوشهای رولی جهت فضاهای خاص کاربرد دارند. به طور مثال کف پوشهایی که جهت استفاده در مهد کودکها تولید میشوند از پوشش فومدار برخوردار هستند.
جهت استفاده در مراکز درمانی، بیمارستانها و… کف پوشهای رولی ضد باکتریال تولید میشوند. کف پوشهای رولی عایق صدا گزینه بسیار مناسبی جهت استفاده در سالنهای سینما و تئاتر میباشند. در نظر داشته باشید تنها مکانی که نمیتوان از کف پوشهای رولی استفاده کرد، راه پله است.
تولید کفپوشهای رولی
معمولا برندهای معروف کفپوشهای رولی در بازار وسایل دکوراسیون داخلی به مشتریان عرضه میشوند. کشورهایی همچون روسیه، آلمان، کره جنوبی این محصول را با کیفیت بالایی تولید و به سایر کشورها صادر میکنند. تولید کنندگان داخلی نیز در حال رقابت با سایر کشورها میباشد.
رنگ کف پوشهای رولی
معمولا کفپوشهایی به رنگ روشن جهت سالن پذیرایی و هال مورد استفاده قرار میگیرند. کفپوشهایی به رنگ قهوهای روشن و قهوهای تیره مناسب آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی هستند. البته توجه به متراژ فضای مورد نظر از اهمیت خاصی برخوردار است. چنانچه متراژ محیط کم باشد، بهتر است از کف پوشهایی به رنگ روشن استفاده کنید تا فضا را بزرگتر از حد معمول نشان دهد.
در مکانهایی که رفت و آمد و تردد زیاد است، بهتر است از کف پوشهای رنگ تیره استفاده شود. بر اثر تردد زیاد چنانچه این کف پوشها کثیف و یا لک شوند، به آسانی دیده نمیشوند. لازم به ذکر است اکثر کف پوشهای رولی از خاصیت ضد لک بودن نیز برخوردار هستند.
قیمت کف پوش رولی
عوامل مختلفی در تعیین قیمت کفپوشهای رولی موثر هستند. طرح ساده جهت مصارف خانگی از ارزانترین نوع کف پوش محسوب میشود. کف پوشهای رولی فومدار، آنتی باکتریال و… از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
مکان نصب، نوع کاربرد، میزان تردد و… در کارایی هر یک از این محصولات متفاوت است. متراژ فضای مورد نظر، نوع کف پوش، ابعاد، طرح، رنگ و… کف پوشهای رولی نیز در کاهش یا افزایش قیمت این محصول تاثیر گذار میباشند.
در فضاهایی مانند سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه، کف پوش رولی ساده قابل استفاده میباشد. این امر کمک میکند با هزینه بسیار کمی بتوانید نسبت به کفپوش کردن این مکانها اقدام کنید. اما خرید کفپوش آنتی باکتریال جهت این مکانها گزینه مناسبی نیز میباشد. این نوع کفپوش رولی بسیار بهداشتی و دارای قیمت بیشتری نسبت به کفپوشهای ساده میباشد. طرحهای متنوعی از این محصول در بازار به فروش میرسد.