کفپوش

چگونه کفپوش چوبی مناسبی انتخاب کنیم ؟ ( با عکس )

کفپوش چوبی

انتخاب کردن همیشه سخت است، اما انتخاب درست مزیت‌هایی هم دارد. مثلا اگر در انتخاب کفپوش چوبی درست عمل کنید، کف‌پوش شما سالیان سال کار خواهد کرد. همچنین هماهنگ کردن سایر وسایل خانه با کف‌پوش مناسب اتاق شما آسان‌تر خواهد شد. کف‌پوش خوش‌رنگ و زیبا و مناسب، زمینه را برای دکور داخلی زیبا فراهم می‌آورد. با شناخت انواع مختلف کفپوش چوبی و روش‌های ست کردن دکور خانه با آن، بهترین انتخاب را خواهید داشت. پس در این مقاله همراه ما باشید.

انتخاب کف‌‌پوش چوبی مناسب

انواع کفپوش چوبی

1) اگر می‌خواهید بعدها دوباره پارکت خود را رنگ و روغن بزنید و جلا دهید، کف‌پوش تمام‌چوب انتخاب کنید. خوبی کفپوش تمام‌چوب این است که به راحتی به شکل الوار درمی‌آید.  همچنین این نوع کفپوش بسیار نرم‌تر  است و می‌توانید بارها و بارها به آن رنگ و روغن بزنید. با این حال، کفپوش تمام‌چوب مستعد انقباض و انبساط است و ممکن است ظاهر آن را به مرور زمان عوض شود.

کفپوش چوبی چند لایه

2) اگر می‌خواهید کفپوش چوبی‌تان محکم‌تر باشد، کفپوش‌‌های مهندسی‌شده و اصولی را انتخاب کنید. کفپوش‌های مهندسی‌شده دارای چند لایه هستند و تنها لایه‌ی رویی آن‌ها از چوب خالص است. ساختار لایه‌ای این مدل کفپوش مانع  انقباض و انبساط آن به مرور زمان می‌شود. این به این معناست که کفپوش شما در طول زمان ثبات خواهد داشت. کف‌پوش های مهندسی‌شده با اینکه لایه‌ای نازک از چوب خالص دارند، اما فضای کافی برای جلا دادن دوباره در آینده را ندارند. اگر هزینه‌ی کمتر برایتان مهم است، کفپوش مهندسی‌شده را انتخاب کنید. به این دلیل که ارزان‌تر است و هم مستقیما روی زمین بتونی نصب می‌شود که این هم به نوبه‌ی خود هزینه‌هایتان را کاهش می‌دهد.

کفپوش چوبی ضد آب

3) اگر خیلی اهل ریسک کردن در انتخاب کفپوش چوبی نیستید، کفپوش از پیش جلاخورده بخرید. این نوع کفپوش‌ها قبل از بیرون آمدن از کارخانه با یک لایه براق بیرونی پوشانده می‌شوند و دیگر نیازی به جلا دادن دوباره ندارند. به محض تحویل گرفتن، می‌توانید آن‌ها‌ را نصب کنید.

جلا دادن کفپوش

4) اگر می‌خواهید کنترل بیشتری در فرایند نصب کفپوش داشته باشید، کفپوش جلانخورده بخرید. این نوع کفپوش‌ها لایه‌ی جلاخورده‌ی بیرونی ندارند و پس از نصب، در محل، به آن‌ها جلا داده می‌شود. انتخاب این نوع کفپوش ریسک خودش را هم دارد؛ چون شما محصول نهایی را قبل از نصب نمی‌بینید. از طرفی انتخاب کفپوش  چوبی جلانخورده و جلا دادن به آن در محل نصب، به شما امکان کنترل بیشتری در فرایند نصب می‌دهد. از نظر اقتصادی هم این نوع کف‌پوش به‌صرفه نیست. چون هم باید برای نصب و هم برای جلا دادن به آن هزینه کنید.

انتخاب چوب مناسب

کفپوش چوبی خوب

1) میزان دوام چوب: چوب‌‌های مختلف سطح دوام مختلفی دارند. به طور کلی، هرچه چوب سخت‌تر باشد، دوام کفپوش تولید‌شده از آن نیز بالاتر است. به همین دلیل اگر می‌خواهید کفپوش عمری داشته باشد، دنبال چوب سخت‌تری بگردید. در رابطه با رنگ، بد نیست بدانید که چوب معمولا به مرور زمان تغییر رنگ می‌دهد. این تغییر رنگ خیلی زیاد نیست، اما دانستن این نکته شما را در انتخاب کفپوش چوبی مناسب یاری می‌کند.

کفپوش چوبی قلابی

2) اندازه‌ی قطعات کفپوش: قطعات کفپوش در اندازه‌های مختلفی در بازار وجود دارند. نکته‌ی حائز اهمیت در این باره هزینه و تاثیر اندازه قطعات در دکور فضا است. قطعات بزرگتر گران‌تر هستند، اما فضا را لوکس‌تر نشان‌ می‌دهند. فراموش‌ نکنید که درزها به مرور زمان مشخص‌تر می‌شوند. اگر فکر می‌کنید این موضوع اثر منفی بر ظاهر خانه دارد، کمی بیشتر هزینه کنید و کفپوشی با قطعات بزرگتر انتخاب کنید تا به درز کمتری نیاز باشد.

انوع پارکت

3) خطوط بافت چوب: قطعات پارکت لمینت چوبی بسته به این که آن‌ها را از کدام قسمت تنه‌ی درخت برش زده‌ باشند، خطوط متفاوتی خواهند داشت. قطعاتی که با برش مماسی یا اصطلاحا plain-sawn ساخته می‌شوند دارای خطوطی هستند که در نوک‌‌ها به هم می‌رسند. قطعاتی با این برش برای دکور‌های قدیمی‌مانند عالی هستند. قطعاتی که با برش فاصله‌دار یا اصطلاحا Rift-sawn ساخته شده‌اند دارای خطوط صاف و نسبتا کمی هستند. قطعات تولیدشده با این برش موجب هماهنگی بیشتر کفپوش با اکثر دکورهای داخلی می‌شوند. برش یک چهارم یا اصطلاحا Quarter-sawn‌ برشی است که باز هم قطعاتی با خطوط صاف می‌دهد اما این خطوط این ‌بار مشخص‌ترند. قطعات ایجادشده با این برش برای دکورهای مدرن و استایل روستیک بسیار مناسب هستند.

یکی از کارهایی که برای زیباسازی بیشتر پارکت چوبی می‌توان کرد استفاده از تکنیک‌های زیباسازی برای جلوه دادن به چوب است. زخمی کردن چوب یکی از این تکنیک‌هاست. از آنجا که این تکنیک ظاهری کهنه به چوب می‌دهد بیشتر در استایل‌های وینتچ و روستیک به کار می‌رود.

نکات مربوط به رنگ و روغن زدن کفپوش چوبی

روغن جلا برای پارکت

1) اگر دلتان می‌خواهد کف‌پوش خانه‌‌تان ظاهر چشم‌گیرتری داشته باشد، به فکر رنگ زدن آن باشید. مخصوصا اگر از نمای چوب طبیعی خوشتان نمی‌آید یا در انتخاب کفپوش چوبی‌ خانه‌تان اشتباه‌ کرده‌اید و از رنگ آن راضی نیستید، این گزینه گزینه‌ی مناسبی است. رنگ‌های مخصوص چوب در رنج‌های متنوعی در بازار موجودند. می توانید رنگ چوب مناسب را با توجه به دکور فضا انتخاب کنید.

رنگ زدن پارکت

2) اگر می‌خواهید انتخاب کفپوش چوبی‌ شما انتخابی به صرفه‌تر باشد، از جلادهنده‌های بر پایه‌ی روغن استفاده کنید. این نوع جلاها از بقیه رایج‌ترند. جدا از این‌که قابل دسترس‌ترند، دوام زیادی هم دارند. همچنین درخشندگی زیبایی نیز به کفپوش می‌دهند.

پارکت لمینت ضد آب

3) اگر دنبال راهی برای ضدآب کردن کفپوش می‌گردید، انتخاب شما باید جلادهنده‌ی ضدآب باشد. این نوع جلادهنده جدا از اینکه عایق آب است، در کل، دوام بالایی نیز دارد. همچنین رنگ‌های متنوعی نیز دارد که دست شما را در انتخاب باز می‌گذارد.

جلا دادن پارکت

4) اگر یک لایه جلای بادوام‌تر می‌خواهید، از روغن‌های طبیعی برای جلا دادن استفاده کنید. روغن طبیعی پارکت یا کفپوش، برخلاف سایر انواع جلادهنده‌ها که روی سطح کفپوش می‌مانند، داخل چوب نفوذ می‌کند. به این ترتیب لایه‌ی داخلی مقاومی به وجود می‌آید. نکته اینجاست که به طور کلی، جلادهنده‌های روغنی به راحتی خراش برمی‌دارند، اما خراش‌های آن در مقایسه با سایر جلادهنده کمتر مشخص است.

انواع کفپوش

5) میزان براقیت را انتخاب کنید . برخلاف نوع پرداخت، براقیت فقط بر ظاهر چوب تاثیر میگذارد. شما میتوانید از بین روکش های مات ، ساتن ، نیمه براق و براق نوع مورد نظر خودتان را انتخاب کنید . مات کمترین نور را منعکس میکند و براق بیشترین نور را .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *