[vc_row][vc_column][vc_column_text]
در مقالهی قبلی با چگونگی تولید پارکت لمینت به طور کامل آشنا شدید. هدف از نوشتن این محتوا نیز آشنایی با روند تولید پارکت است. پارکت نیز همچون پارکت لمینت امروزه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این کفپوش به دلیل زیبایی، کیفیت و دلایل مهم دیگر برای پوشش کف منزل با استقبال شدیدی رو به رو شده است. در این مقاله شما با مطالبی چون: فرایند تولید و مراحل آن آشنا خواهید شد. ابتدا باید دید چوب به کار رفته در این کفپوش از چه درختانی به دست میآید. با این کار میزان مقاومت و کیفیت پارکت مشخص میشود زیرا یک چوب با کیفیت سبب تولید پارکت با کیفیت خواهد شد.
تولید پارکت با استفاده از چوبهای مختلف
در بخش ابتدایی به چوبهایی که از درختان مختلف به دست آمده و در ساخت پارکت به کار رفته است اشاره خواهیم کرد زیرا همانطور که گفته شد یک پارکت با کیفیت، ثمرهی یک متریال عالی و عوامل متعدد دیگر است که در امر تولید دخیل هستند. قاعدتا شما احساس بهتری خواهید داشت زمانی که بدانید تولیدکنندگان از چه نوع چوبی برای پارکتی که در خانه هایتان وجود دارد، استفاده کردهاند. همچنین بر روی چه نوع چوبی قدم میگذارید. در زیر به چوبهای استفاده شده در ساخت پارکت پرداخته شده است. برخی از این چوبها عبارتاند از:
- چوب درخت بلوط: یکی از چوبهایی که از مقاومت بالایی برخوردار است، چوب درخت بلوط است. این ویژگی سبب شده است تا پارکت تولید شده از این چوب در مکانهای پر تردد مورد استفاده قرار گیرد. این چوب علاوه بر استقامت و کیفیت بسیار بالا، دارای رنگ قهوهای طلایی نیز است، این رنگ را میتوان با هر دکوراسیونی هماهنگ و ست کرد.
- چوب راش: این چوب نیز دارای استحکام و مقاومت بسیار است. رنگ چوب راش به دلیل اینکه روشن است از آن میتوان برای فضاهای کوچک استفاده کرد زیرا سبب میشود فضا بزرگتر نشان داده شود. زیبایی آن نیز در کنار مقاومت بالا باعث شده است تا به عنوان چوبی مرغوب در راستای تولید پارکت معرفی شود.
- چوب زبان گنجشک: این چوب دارای رنگهای متنوعی است. به عنوان مثال: از سفید گرفته تا قهوهای. این موضوع نشان میدهد میتوانید از رنگهای روشن یا تیرهی این چوب پارکت، برای چیدمان خانههای خود استفاده نمایید. رنگهای تیرهی این چوب مناسب فضاهای بزرگ است تا فضا را کوچکتر نشان دهد.
- چوب گردو: این چوب از طیف رنگی قهوهای مایل به خاکستری تشکیل شده است. همانطور که میدانید چوب درخت گردو نیز بسیار مقاوم و محکم است و برای تولید پارکت یک انتخاب بسیار مناسب است.
- چوب ونگه: یکی دیگر از چوبهای دارای استحکام بالا و پایدار که برای تولید پارکت به کار میرود چوب ونگه است. این چوب نیز یک گزینهی مناسب برای کاربرد در مکانهای شلوغ و پر رفت وآمد است. ویژگی دیگری که در مورد این چوب میتوان نام برد، رنگ خاص آن است. در واقع در این چوب، شما شاهد یک رنگ شکلاتی تیره با عناصر و رگههای زرد هستید.
آشنایی با روند تولید پارکت
در بخش قبلی مقاله با متریال تولید پارکت یا چوب درختان مختلفی که در ساخت آن به کار میرود آشنا شدید. در این قسمت شما را با فرایند تولید پارکت آشنا خواهیم کرد. در کنار آن نیز به شما خواهیم گفت دلیل دانستن فرایند تولید یک محصول مانند: کفپوش پارکت چیست؟ به طور کلی زمانی که مصرفکننده از نحوهی تولید هر محصول آگاهی داشته و در مورد آن اطلاعات کافی به دست آورد، موقع استفاده از محصول مورد نظر بهتر از آن مراقبت میکند تا کیفیت اولیهی خود را از دست ندهد. به عبارت دیگر به واسطهی آگاهی از نوع متریال به کار رفته در آن با استفاده از روشهای اصولی میتوان از آن نگهداری کرد.
فرایند تولید پارکت چگونه است؟
تولید و ساخت پارکت فرایند و مراحل خاص خود را دارد. چند مرحلهی مختلف باید طی شود تا یک پارکت با کیفیت نهایی تولید، بستهبندی، عرضه و در پایان مهمان خانهی شما شود. در واقع بهتر است بگوییم مراحلی که یک چوب باید طی کند تا به یک پارکت زیبا و درجهی یک تبدیل شود عبارتاند از:
- اولین مرحله: مرحلهی ابتدایی تولید پارکت، بریدن چوب درختان مختلف است. اما این کار به سادگی بریدن یک درخت نیست. قبل از بریدن درخت و تهیهی چوب پارکت ابتدا باید کارشناسان این حوزه، کیفیت چوب را ارزیابی کنند. پس از ارزیابی کیفیت چوبها، آنها با کیفیتهای مختلف به صورت جداگانه، دستهبندی و توسط دستگاههای برش چوب و به صورت اتوماتیک یا به صورت دستی بریده میشوند.
- دومین مرحله: مرحلهی بعدی کار تولید پارکت، مربوط به برش چوبها است اما قبل از آن چوبهای بریده شده باید خشک شوند. پس از اینکه چوبها خشک شدند آنها را از قسمت بالایی جهت کاهش رطوبت داخلی آنها برش میدهند. کاهش رطوبت چوبها چند روز طول میکشد و در نهایت میزان رطوبت آنها باید مطابق با نظر کارشناسها باشد. پس از این مرحله یک بار دیگر کیفیت چوب را ارزیابی کرده و رتبهبندی میکنند. نکتهی بسیار مهمی که در این مرحله باید به آن توجه شود، خشک شدن چوبهاست زیرا عدم خشک بودن چوب، یک پارکت بیکیفیت و دفرمه را در پی خواهد داشت.
- سومین مرحله: پس از خشک شدن چوبها و برش آنها در این مرحله با متصل شدن چوبهای برش خورده به یکدیگر و تشکیل تخته پارکتهای یک لایه یا چند لایهای تولید میشوند.
نکته : لازم به ذکر است که پارکتهای چند لایهای از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند و برای جلوگیری از ایجاد شیارها ساخته میشوند. البته اگر شیاری نیز در لایههای بالایی وجود داشته باشد با استفاده از مواد شیمیایی یا سمباده قابل ترمیم است و اگر این شیار در لایههای دیگر وجود داشته باشد مشکلی به وجود نمیآید.
دلایل ارزیابی و سنجش کیفیت چوب قبل از ساخت پارکت
شاید از خودتان بپرسید چرا قبل از قطع درختان و بریدن چوبها باید آنها را ارزیابی کرد. ما به این پرسش شما نیز پاسخ خواهیم داد. در واقع کارشناسان در این مرحله چوب را از جهتهایی چون: میزان رطوبت و خیس بودن آن و همچنین ضخامت و طول چوب و… ارزیابی کرده تا چوبها زمانی که به کارخانه ارسال میشوند عاری از هر گونه مشکل کیفی باشند
نکات و عوامل مهم در ساخت پارکت
در خلال مطالب قبلی با نحوهی تولید پارکت آشنا شدید. همانطور که بررسی شد تولید این کفپوش نیز مانند پارکت لمینت اصول خود را میطلبد. به همین علت در اینجا به عوامل مهم جهت ساخت پارکت اشاره شده است. برخی از این عوامل عبارتند از:
- دستگاهها و تجهیزات: برای تولید پارکت یا هر کفپوش و محصول دیگر باید از دستگاههایی با کیفیت استفاده شود. برای هر یک از مراحل تولید این کفپوش باید کارخانهها به دستگاههای لازم و درجهی یک، مجهز باشند. پس قطعا ساخت پارکت عالی مستلزم تجهیزات با کیفیت است.
- به کارگیری افراد متخصص: یکی دیگر از عواملی که در امر تولید بسیار اهمیت دارد، وجود افراد ماهر در جریان ساخت پارکت است. وقتی عوامل تولید این کفپوش در حوزهی کاری خود از نظر علمی و عملی بسیار فوقالعاده عمل کنند، در نتیجه یک محصولی تولید خواهد شد که از لحاظ کیفی، اندازهگیری و برش دقیق، ابعاد یکسان و منظم، درجهی یک است.
انواع پارکت
جالب است بدانید پارکت دارای انواع مختلفی است. شاید در مقالات قبلی نیز به آن اشاره شده باشد اما در مقالهی حاضر نیز به بررسی انواع پارکت و تولید آن خواهیم پرداخت. همانطور که گفته شد پارکتها از یک یا چند لایه تشکیل شدهاند. به دو نوع از پارکتهایی که از یک لایه تشکیل شدهاند، پارکت کلاسیک و پارکت چوبی سالید گفته میشود. پارکت هایی که از چند لایه تشکیل شده اند به پارکتهای مهندسی شده معروفاند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. ابتدا به پارکت مهندسی شده یا چند لایه اشاره خواهد شد.
- پارکت مهندسی شده: این پارکت ترکیبی از چند لایهی چوب است که به یکدیگر پرس شدهاند. پارکت مهندسی شده که از چند لایه تولید شده است دارای مزایایی است که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است. به عنوان مثال:
-مقاوم و پایدار نسبت به خمش، پیچش و…
-مقاومت در برابر رطوبت
-طول عمر بالا
- پارکت کلاسیک: تولید پارکت کلاسیک با چوب درختانی چون: گردو، راش، بلوط و… است. پارکت کلاسیک در ابعاد مختلف و متنوع تولید شده و به صورت مربع یا مستطیل و… در کنار هم قرار گرفته و به یکدیگر متصل میشوند.
- پارکت چوبی سالید: پارکت دیگری که به صورت یک لایه ساخته میشود، پارکت چوبی سالید است. شیوهی نصب آن نیز همانطور که قبلا ذکر شده است به صورت فاق و زبانه اجرا میشود
اهمیت تولید پارکت چیست؟
پارکت نیز مانند کفپوش لمینت از اهمیت بسیاری در دکوراسیون و چیدمان منزل برخوردار است. در واقع پارکت بخشی از طبیعت است و متریال تولید آن از چوب درختان است. همین موضوع سبب میشود پارکتها به دلیل طبیعی بودن و طرح و رنگهای متنوعی که دارند، فضای وسیع کف منزل را به شکل بسیار زیبا پوشش دهند. همچنین بتوان به راحتی و خیلی شیک پرده، مبلمان و وسایل دیگر را در طرح و رنگهای متفاوت با آن هماهنگ کرد.
اهمیت ساخت پارکت دلایل دیگری نیز دارد که این ویژگیها در لمینت هم دیده میشود. به عنوان مثال:
- عایق صدا و حرارت است.
- نصب آسان
- نسبت به کفپوشهای دیگر مانند سرامیک و… لیز نیست.
اهمیت تولید با کیفیت پارکت
مطالبی که در قسمت بالا ذکر شد در مورد اهمیت تولید پارکت بود. در این بخش خواهیم گفت تولید با کیفیت تا چه حد در مراحل دیگر مانند مرحلهی نصب پارکت و اجرای آن موثر است. هنگامی که پارکت با شرایط عالی و به دست افراد توانگر تولید میشود نهایتا وقتی به دست مصرفکننده میرسد، در قسمت نصب نیز مشکلی پیش نخواهد آمد و تایلها خیلی آسان به هم متصل میشوند.
بالا بردن کیفیت پارکت در زمان تولید
هنگام تولید پارکت مواردی جز تجهیزات کلی و… باید رعایت شود که کیفیت محصول بالا رفته و مصرفکننده از خرید خود رضایت داشته باشد. این عوامل عبارتند از:
- تکنولوژی ساخت پارکت
- متریال با کیفیت
- ضریب سایشی
- بالا بردن مقاومت کفپوش در برابر نور، آب، رطوبت و…
حفظ کیفیت کفپوش پارکت از سوی خریدار و مصرفکننده
این کفپوش نیز مانند لمینت نیاز به مراقبتهایی دارد. البته فراموش نشود که تولیدکنندگان باید به صورت حرفهای تولیدات خود را انجام داده و یک محصول عالی تولید کنند اما طرف دیگر این چرخهی تولید مصرفکنندگانی وجود دارند که آنها نیز باید با مراقبت و روشهای اصولی خود کیفیت پارکت را حفظ کنند.
در مقالات قبلی در مورد مراقبت از پارکت مطالبی نوشته شده است. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به مقالات دیگر این سایت، با روشهای نگهداری از پارکت نیز آشنا شوید و کفپوشهای خود را به صورت اصولی تمیز کنید.
تولید پارکت در ایران
امروزه شرکتهای بسیاری بر سر تولید و عرضهی این محصول و همچنین مصنوعات دیگر چوبی با یکدیگر در حال رقابت هستند. در کشور ایران نیز کفپوش پارکت، بنا بر ویژگیهای منحصر به فرد خود و با توجه به استقبال بسیار از آن تولید میشود. این کفپوش علاوه بر کیفیت عالی، دارای ظاهری زیبا، بینظیر و برگرفته از طراحیهای روز دنیا است. همانگونه که در مطالب قبل نیز گفته شد این پارکتها به دلیل استحکام خود جز منازل در مراکز تجاری یا… هم به کار میروند.
پیشنهاد ما !!!
اگر به دنبال راه اندازی شرکت یا کارگاه تولید پارکت هستید ، باید بدانید که هزینه زیادی برای شما در بر خواهد داشت ، اما راه جایگزین آن چیست ؟ بسیار ساده است ، تولید برند
تولید برند یعنی چه ؟
تولید برند یعنی شما با یک کارخانه معتبر تولید پارکت قرار داد میبندید و برند خود را به اسم خود ثبت میکنید اما تولید را به آن کارخانه میسپارید . با اینکار شما فقط روی برندسازی و فروش محصول خود کار کرده و نیازی به هزینه های بسیار بالا جهت راه اندازی کارخانه ندارید . همچنین برند شما هم تحت مالکیت خودتان بوده و تمام حقوق مادی و معنوی آن برای شما محفوظ است .
کلام پایانی در مورد ساخت پارکت
در واقع باید گفت پارکتها با ورود به خانهی شما قسمتی از طبیعت را به خانه میآورند. شما میتوانید با وجود آنها احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
اگر تولید پارکت با بهترین درجهی کیفی باشد، میتواند سالهای طولانی البته با مراقبتهایی از سوی شما مهمان خانهتان باشد. پس از گذشت چند سال نیز میتوانید آن را ترمیم کرده و نیاز به صرف هزینهی مجدد برای خرید پارکت جدید نیست. البته اگر نخواهید از تنوع بالای این کفپوش بهره ببرید.
در این مقاله سعی شده است با بیان مطالبی چون: چوبهای مختلفی که در ساخت پارکت به کار میرود، فرایند ساخت، کیفیت و اهمیت تولید آن و مواردی این چنینی، چگونگی ساخت این کفپوش بررسی شود. در آخر نیز امیدواریم که این محتوا برای شما مفید واقع شده باشد و از مطالعهی آن لذت برده باشید.