دسته‌بندی نشده

پولیش و واکس پارکت ؛ هر آنچه باید بدانید !!!

واکس زدن پارکت

   در این مقاله قصد داریم در مورد واکس و پولیش پارکت صحبت کنیم. لازم است قبل از پرداختن به مباحث اصلی، ابتدا واژه‌ی پولیش را معنا کنیم.

پولیش به چه معناست؟

   می‌توان گفت پولیش به معنای ترمیم است که جهت برطرف کردن نقایص و کاستی و همچنین براق شدن سطوح مختلف استفاده می‌شود.

نکات کلی و مهم جهت مراقبت و نگهداری از پارکت

   پارکت‌ها پس از نصب به یک سری مراقبت‌ها نیاز دارند. برای اینکه بتوانیم به شیوه‌ای صحیح از آسیب آن‌ها جلوگیری کنیم و آن‌ها را تمیز نگه داریم، دانستن نکاتی در مورد مراقبت از این پارکت‌ها الزامی است. در زیر به برخی از این نکات اشاره شده است:

  • برای تمیز کردن پارکت‌های چوبی و پارکت‌هایی که ضد آب نیستند، هرگز از آب زیاد استفاده نکنید زیرا نم و رطوبت سبب آسیب رساندن به این کفپوش می‌شود.
  • از ریختن مایعات مانند: آب و یا هر چیز دیگری بر روی کفپوش‌هایی که ضد آب نیستند جلوگیری شود. در صورت ریختن مایعات، سریعاً سطح را به وسیله‌ی یک دستمال نمگیر و آبگیر پاک کرده هر چند مقدار آن کم باشد.
  • برای تمیز کردن پارکت‌ها از دستمال‌های مناسب این کار استفاده شود.
  • جارو زدن دقیق و با کیفیت نیز در تمیز کردن پارکت بسیار موثر است.
  • و اما نکته‌ی بسیار مهم که جهت تمیز و زیبا شدن پارکت بسیار تاثیرگذار است، اجرای واکس پارکت و پولیش آن است که در ادامه به صورت مفصل به آن پرداخته شده است.
جاروکشیدن پارکت

دلیل استفاده از واکس و پولیش پارکت

   در مقاله‌ی قبلی در مورد پارکت صحبت و انواع آن نیز بیان شد. به عنوان مثال: در پارکت‌های چوبی که از مواد و متریال چوبی ساخته شده‌اند، برای جلا دادن و براق کردن چوب از یک لایه مومی و یا لایه‌ای مانند روغن استفاده می‌شود. پس از نصب این پارکت‌ها در مکان‌های مختلف و در اثر نظافت‌های مکرر، پارکت رنگ و جلوه‌ی قبلی خود را از دست می‌دهد به جای تعویض این کفپوش‌ها می‌توان از واکس پارکت استفاده کرد تا پارکت را براق و زیبا جلوه دهد.

مراحل اولیه‌ی اجرای واکس پارکت

   پس از اینکه علت اجرای واکس پارکت مشخص شد باید با مراحل و نحوه‌ی اجرای آن نیز آشنا شوید، تا با رعایت اصول صحیح آن اجرای واکس به درستی انجام شود. در زیر مراحل واکس پارکت ذکر شده است که عبارت است از:

  • تهیه‌ی واکس پارکت: اولین قدم برای واکس پارکت، تهیه‌ی واکس و انتخاب مقدار و میزان آن است. برای این کار بهتر است از یک فرد با تجربه در این زمینه و یا افراد فعال در این زمینه کمک گرفت.
  • پس از تهیه‌ی واکس پارکت باید ابزار و وسایلی را که در اجرای پولیش پارکت ضروری هستند مهیا نمود. به عنوان مثال: دستمال نظافتی مناسب، محلول‌هایی جهت شستشو و نظافت، طی نخی و… .
  • سپس جهت زدن واکس پارکت باید وسایل محیط مانند مبل‌ها، گلدان‌ها، آباژور و…  را جابه‌جا کرد و محیط عاری از هر گونه اثاثیه باشد تا کار به راحتی انجام گیرد.
  • پس از مراحل فوق، نوبت به تمیز کردن کفپوش از هر گونه گردوخاک می‌رسد. برای این کار لازم است سطح پارکت را جارو کرد تا علاوه بر گردوخاک، غبارهای موجود روی سطح کفپوش نیز از بین بروند تا در ادامه و روند کار واکس زدن خلل ایجاد نشود .
پاک کردن پارکت

  مراحل بعدی اجرای پولیش پارکت

  • حالا که گردوغبار از روی سطح کفپوش برداشته شد باید جهت از بین بردن لکه‌های باقی مانده بر روی پارکت نیز اقداماتی انجام شود. برای این کار می‌توان از یک  طی نخی و همچنین مقداری آب یا دستمال مرطوب سطح پارکت را تمیز کرد و لکه‌های آن را از بین برد. این کار باید با دقت بسیار انجام شود تا به خوبی لکه‌های کف زمین پاک شوند زیرا اگر واکس بر روی پارکت اجرا شود و بعدها لکه‌ای مشاهده شود صحنه‌ای بد را نمایان خواهد ساخت. پس در جهت اجرای نکات مهم پولیش پارکت با کیفیت عمل کنید. برای از بین بردن لکه‌هایی که به سختی پاک می‌شوند می‌توان از محلول‌های عمومی اما مناسب این کار که در بازار موجود است استفاده کرد.
  • بعد از تمیز کردن پارکت، نظافت آن و از بین بردن لکه‌های موجود روی آن، باید واکس را به اندازه‌ای که نیاز است روی سطح کفپوش به طور یکسان و یکنواخت استفاده کرد. بعد از اجرای واکس پارکت باید صبر کرد تا خشک شود. برای این کار حدوداً یک ساعت زمان لازم است پس مواظب باشید در این مدت روی آن راه نروید یا چیزی بر روی آن نگذارید.
  • هنگامی که واکس پارکت خشک شد، وقت پولیش زدن آن فرا رسیده است که می‌توان به وسیله‌ی یک دستمال تمیز و کاملاً خشک یا دستگاه پولیش، آن را انجام داد تا کفپوش بسیار زیبا، درخشنده و براق شود.


   سعی کنید نکات و موارد فوق را به خاطر بسپارید و در کنار آن حتماً از یک فرد که در این کار با تجربه است مشورت بگیرید تا هنگام اجرای واکس پارکت بی‌گدار به آب نزده و نسبت به پولیش پارکت آگاهی کامل داشته باشید.

پولیش کردن پارکت

محاسن واکس پارکت

   اکنون که دلیل و نحوه‌ی واکس زدن را بیان کردیم لازم است به صورت دقیق‌تر بدانیم واکس و پولیش پارکت چه محاسنی دارد؟ در این جا برخی از این محاسن نام برده شده است:

  • براق و درخشان ساختن کفپوش: با اجرای واکس پارکت کفپوش مثل روز اول براق می‌شود و جلوه‌ای زیباتر خواهد داشت.
  • افزایش عمر پارکت: با پولیش پارکت حتی می‌توان عمر آن را  افزایش داد و بیشتر از آن استفاده کرد.
  • عدم پرداخت هزینه‌ی اضافه: اگر برای ترمیم و براق کردن پارکت به جای عوض کردن کفپوش تنها به آن واکس زده شود، می‌توان از پرداخت هزینه‌ی اضافه جلوگیری کرد.
  • همچنین با استفاده از واکس پارکت، می‌توان خط و خش‌های جزئی که روی سطح پارکت است ترمیم کرد.

معایب واکس پارکت

  • عوض شدن رنگ واکس و متمایل شدن آن به زردی و همچنین مقاومت پایین آن؛ البته این مشکل را می‌توان با اجرای مجدد واکس در زمان معین حل کرد.
  • برای پارکت‌هایی که امکان رسیدن رطوبت به آن‌ها زیاد است مانند: پارکت آشپزخانه و… از واکس استفاده نکنید و به جای آن می‌توان از لاک پارکت یا پوشش پلی یورتان استفاده کرد.

نکات پایانی پولیش پارکت

   در پایان مقاله و در راستای تکمیل مطالب بهتر است نکات دیگری نیز در زمینه واکس پارکت یا پولیش آن مطرح شود. به عنوان مثال:

  • هرگز از بخارشوی هنگام نظافت پارکت استفاده نکنید تا رطوبت و آب به کفپوش آسیب نرساند.
  • هنگام اجرای واکس پارکت مواظب  قرنیزها و دیوار باشید تا به واکس آغشته نشوند.
  • نکته‌ی حائز اهمیت دیگر که باید به آن توجه شود، واکس مخصوص پارکت است که لازم است برای پارکت حتماً از آن استفاده شود.
  • نکته‌ی دیگر، زمان واکس پارکت است که بهتر است دو سالی یک‌بار یا در سال یک‌بار این کار انجام شود. برای این امر نیز می‌توان از یک کارشناس مشاوره گرفت.

   در این مقاله سعی شده است در مورد علت واکس و پولیش پارکت، نکات و مزایای آن صحبت شود. امیدواریم که از آن لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *